Această istorie ne-a pus pe gânduri și pe noi. Inițial am crezut că e un fake-news, iar apoi, văzând câtă lume de fapt a reacționat, ne-am dat seama că poate fi foarte adevărată. Citiți-o și voi:

povestea

Foarte multe persoane din Republica Moldova, inclusiv din orașul Bălți, au scris în comentarii că vor ajuta tânăra să își găsească familia biologică. Respectiva poveste este postată de o comunitate creată în 2015, după un caz similar, și care se numește AdoptedfromRomania.

Pe 24 ianuarie 2015, o tânără româncă stabilită în Irlanda din anul 1996, Ileana Cunniffe Baiescu, a creat o pagină pe comunitatea Facebook cu speranţa de a-şi îndeplini un vis important, găsirea fratelui ei biologic Victor Constantin MARIN, adoptat de la locul lor de origine, Scutelnici, judeţul Buzău, România. După mai mulţi ani de căutări şi neavând nici un rezultat, i s-a părut o idee foarte bună să transfere în cele din urmă căutările în mass-media sociale, o cercetare rapidă, şi aici a găsit mai multe pagini, grupuri şi profile a sute şi sute de români adoptaţi.

Principalele scopuri şi obiective ale comunității sunt: 

– reunirea a cât mai multor tineri adoptaţi cu familiile lor biologice
– o cât mai bună pregătire a lor şi a familiilor cu privire la cum să procedeze în momentul cunoaşterii iniţiale
– sfătuirea în cele mai importante aspecte ce privesc întâlnirea familiei pentru prima dată
– facilitarea asistenţei lingvistice când este necesară
– ajutorarea în a planifica anumite aspecte ale călătoriei şi sfătuirea cu privire la cele mai avantajoase opţiuni, dacă se călătoreşte în România
– strângere de fonduri și idei privind colectarea de fonduri, oferirea unui mic suport financiar pentru a susţine prima călătorie în România (zboruri, cazare, etc.)
– atragerea și a altor tineri adoptaţi, a prietenilor şi a familiilor lor, a mass-mediei, a prietenilor şi a voluntarilor din România şi a copiilor ei, a neutilizatorilor de social media şi a tuturor celor care au un interes genuin în activităţile noastre.