Vrem să călătorim și obținem noi experiențe, să creștem pe plan profesional și să ne petrecem cât mai mult timpul fără a da cuiva socoteală, iar în consecință nu mai avem timp de o relație, iar căsătoria devine o iluzie.

În ultimii zece ani, numărul căsătoriilor înregistrate în Republica Moldova a scăzut considerabil și se pare că populația tânără a adoptat o nouă viziune și nu mai consideră căsătoria un lucru necesar.

Dacă în anul 2007 s-au căsătorit peste 29 de mii de cupluri, atunci numărul acestora a scăzut mult în ultimul deceniu, iar datele Biroului Național de Statistică arată că anul trecut și-au înregistrat oficial căsătoria aproape 21 de mii de cupluri.

Potrivit experților, scăderea numărului de căsătorii este legată de descreșterea populației ca urmare a migrației masive, dar și faptului că tinerii nu se grăbesc să oficializeze relațiile, ceea ce prezintă un risc pentru fiecare partener, din motiv că sunt mai puțin reglementate.

A scăzut la fel de mult și numărul căsătoriilor înregistrate între tineri cu vârsta sub 20 de ani, de la peste 800 de căsătorii, la doar 101. În același timp, vârsta medie a partenerilor la care aceștia aleg să se căsătorească a crescut ușor, iar dacă îninte moldovenii se căsătoreau la 29 de ani, atunci anul trecut, vârsta medie a fost de 31 de ani.

Autor: Rodica Popa, stagiară

Distribuie articolul: