O gospodărie din satul Cazangic, raionul Leova, a fost cuprinsă de flăcări, după ce doi copii de 10 și, respectiv, 2 ani, s-au jucat cu chibriturile, transmite Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU). Totul s-a produs în seara zilei de 13 iulie.

Potrivit primelor informații, incendiul violent a cuprins suprafața a trei șoproane unde era depozitat nutreț pentru animale. În urma incendiului, acestea au fost distruse, iar cei șase miei care se aflau în interior au pierit.

Pompierii au acționat prompt, reușind să salveze casa de locuit, care se afla în imediata apropiere de locul izbucnirii flăcărilor.

„Potrivit primelor cercetări efectuate la fața locului, incendiul ar fi izbucnit în urma jocului copiilor cu focul. Doi minori, un băiat în vârstă de 10 ani și o fetiță de doar 2 ani au fost observați cum se jucau cu chibriturile în preajma șoproanelor”, se arată într-un comunicat IGSU.

Avertizăm părinții să comunice copiilor despre pericolul focului și a obiectelor ușor inflamabile, dar și să nu-i lase pe aceștia nesupravegheați.

Sursa: Agora.md