La nici 24 de ani împliniți, Elena Grati se poate mândri cu o vocație de cinste - aceea de a îmbrăca formele umane în ținute exclusiviste, care să comunice adevărata natură a fiecărui om. Tânăra creatoare de modă urmează ciclul de master la Academia de Muzica Teatru si Arte Plastice (AMTAP), iar după jumătate de an de muncă nonstop, a lansat la Chișinău o colecție de rochii unice, inspirate din secolul trecut. Ce ne-a mărturisit Elena, despre a doua colecție din cariera sa, aflați mai jos.

„Nu întâmplător această colecție nu are o denumire anume15002418_1157582364278609_359227703865827277_o. E greu să rezum în 2-3 cuvinte ce presupune această colecție. În tot ceea ce fac, există un sens anume.

Prin această colecție, transmit un mesaj: „Să fii și să arăți câți ani ai. Să te gândești la ce vrei tu, nu la ceea ce îți cere societatea. Să nu te grăbești să primești aprobarea de om matur. Să te gândești la aspirațiile tale și să le realizezi. Să fii tu, cea adevărată.”

Colecția este compusă din 7 ținute, iar dacă e să vorbim despre elementele aplicate, sunt aproape 3000 la număr.

Drept sursă de inspirație mi-a servit moda anilor ’40, ce presupune ținute laconice, stofă curgătoare pe siluetă, modele ce evidențiază feminitatea și gingășia.

Fiind condusă de aceste principii, în colecția mea am pus accent în primul rând pe un look absolut natural, pe o siluetă care să-ți oferă deplină libertate în mișcare și, desigur, pe un decor mai puțin obișnuit pentru o ținută de ocazie.

Sursa de inspirație pentru gama cromatică a acestei colecții a fost o fotografie care m-a cucerit prin combinația de nuanțe de bordo, roșu, cărămiziu și verde, ca mai apoi culoarea stofelor să fie aleasă intuitiv.

47

Nu am ales aceste nuanțe de roșu intenționat pentru a transmite un anumit mesaj. Toate alegerile au fost intuitive, e vorba de un proces de creație captivant”, ne-a mărturisit talentata autoare.

Mai multe detalii despre această colecție și personalitatea care stă în spatele ei veți afla astăzi, într-un interviu publicat pe EA.md

Foto: Dima Iacovlev Photography, arhiva personală