Bananele sunt fructele care nu ar trebui să lipsească din alimentația noastră pentru că oferă numeroase beneficii. Din punct de vedere nutrițional, o banană conține circa 100 kcal, 30 de grame de carbohidrați și un gram de proteine. Nu furnizează grăsimi, colesterol și sodiu. Lista vitaminelor si mineralelor care pot fi preluate din 100 de grame de banane este cu impresionantă: vitamina B6, mangan, vitamina C, potasiu, fibre alimentare, proteine, magneziu, acid folic, riboflavina, niacina, vitamina A, fier. 

Totodată, mulți din noi ne-am dori să consumăm bananele și în forma unui desert. În context, recomandăm o prăjitură cu banane, care îți va lăsa gura apă și vei dori să o faci din nou.

Ingrediente:
3 banane foarte coapte
1 cană de zahăr
125 de grame de unt
2 1/2 căni de făină cernută
1 linguriță de praf de copt
3 ouă
1/2 cană de lapte sau apă1/2 cană stafide (opțional).

Mod de preparare:
1. Bateți untul cu zahărul până se încorporează bine (o puteți amesteca cu o furculiță), apoi adăugați ouăle, făina și praful de copt cernut. Adăugați laptele și stafidele. La final se adaugă bananele bine măcinate până se omogenizează totul bine.
2. Apoi toarnă compoziția în două forme sau într-una mare, tapetând tava cu unt.
3. Cuptorul trebuie preîncălzit în prealabil la 350°F (180°C). Turnați amestecul în forme și coaceți timp de 30 până la 40 de minute. Întârzierea va depinde întotdeauna de tipul cuptorului. Din acest motiv recomandarea e să introduceti în centru o scobitoare pentru  vedea dacă este bine copt.

Distribuie articolul: