Din ce în ce mai multe persoane renunță la lactate, devenind vegane sau pur și simplu considerând că este mai sănătos să nu mai consume lapte, iaurt, brânză, cașcaval și produse care conțin așa ceva. Dacă și tu te gândești să faci asta, iată ce efecte are renunțarea la lactate pentru organism.

POȚI SCĂPA DE DURERILE DE CAP

Brânzeturile conțin tiramină, care poate duce la dureri de cap sau chiar migrene. Dacă și tu suferi regulat de aceste probleme, poți lua în calcul renunțarea la lactate pentru a te bucura de acest afect. În același timp, lactatele conțin vitamina B2, deci asigură-te că mănânci suficiente ciuperci, spanac sau migdale.

Balonarea poate fi un efect al intoleranței la lactoză și se datorează faptului că mulți oameni nu au lactază, o enzimă necesară pentru digerarea corectă a laptelui. Astfel, poți observa că digestia ta se îmbunătățește. Totuși, în cazul acesta este recomandat să renunți treptat la lactate – o schimbare bruscă a alimentației te poate face chiar mai balonată.

SĂNĂTATEA INTESTINALĂ POATE AVEA DE SUFERIT

Tractul digestiv conține multe tipuri diferite de bacterii, atât bune, cât și rele. Anumite produse lactate cum ar fi iaurtul grecesc conțin bacterii bune și probiotice care îmbunătățesc sănătatea intestinului, deci e recomandat să le înlocuiești cu alternative care conțin culturi active.

POȚI PIERDE SUBSTANȚE NUTRITIVE IMPORTANTE DACĂ NU AI O DIETĂ CORECTĂ

Lactatele conțin calciu și vitamina D, deci trebuie să te asiguri că iei aceste substanțe din alte alimente. Multe tipuri de lapte vegan sunt fortificate cu calciu și vitamina D, deci alege-le pe acelea.

TE POȚI ÎMBOLNĂVI MAI UȘOR

Ai putea observa că sistemul imunitar devine mai slab după ce renunți la consumul de lactate, iar asta se datorează lipsei de vitamina B12. Dacă e cazul, poți consuma alimente fortificate cu această vitamină sau consultându-ți medicul, dacă vrei să iei un supliment B12.

PIELEA TA VA ARĂTA MAI BINE

Unul dintre principalele beneficii are renunțării la lactate este îmbunătățirea sănătății pielii, care va fii mai curată și strălucitoare.

STAREA TA DE SPIRIT POATE DEVENI MAI STABILĂ

Datorită numărului mare de hormoni care se găsesc în laptele de vacă, poți experimenta modificări ale dispoziției. Când renunți la lactate, starea de spirit poate deveni mai stabilă.

Distribuie articolul: