Când ești îndrăgostită și ai fluturi în stomac îți vezi partenerul de cuplu ca persoana perfectă. Drept urmare, semnele evidente care indică faptul că ceva este în neregulă pot trece neobservate.

Semnalele de alarmă sunt semnale care indică faptul că ceva nu este în regulă, că ar fi mai bine să faci un pas în spate și să mergi pe un alt drum. Uneori, acestea sunt minore – însă extrem de importante, informează kudika.ro. Alteori, însă, sunt uriașe și ar trebui să te facă să te distanțezi cât mai repede cu putință. Să vedem care sunt acele semne care trebuie să te pună neapărat pe gânduri.

1. Abuzul emoțional și verbal

Abuzul emoțional și verbal sunt semne de avertizare destul de importante. Relațiile sănătoase înseamnă sprijinirea și încurajarea reciprocă. Orice persoană care te învinovățește în mod constant că tot ce este greșit se întâmplă din vină ta trebuie evitată.

2. Inconsistență din partea lui

Relațiile sănătoase nu sunt un roller coaster. Comportamentul lipsit de consistență înseamnă că fiabilitatea partenerului tău ar trebui pusă la îndoială. Perioadele lungi, fără niciun contact, sau incapacitatea de a își respecta promisiunile sunt toate semne pe care ar trebui să le iei în calcul. Îți dorești lângă tine o persoană care nu știe ce vrea?

3. Posesivitate

Posesivitatea poate fi frumoasă, dar și nesănătoasă. Puțină gelozie din când în când poate fi un lucru bun. Însă dacă se enervează și este ostil, atunci clar astfel de momente ar trebui să fie un semn de avertizare pentru tine. S-ar putea să încerce să te controleze, ceea ce este complet greșit.

4. Se joacă cu mintea ta

În engleză există o denumire pentru astfel de acțiuni: „gaslighting” – și înseamnă că îți neagă realitatea. Tu te poți simți dezorientată până în punctul în care îți pui la îndoială intuiția și emoțiile. Dacă ți se spune vreodată că lucrurile nu s-au întâmplat și evită responsabilitatea, atunci se joacă cu mintea ta. Va încerca să facă această relație doar despre el și atât.

5. Nu este disponibil emoțional

Indisponibilitatea emoțională poate fi arătată în diferite moduri – poate că vrea să te întâlnească doar în momente convenabile pentru el. Sau poate că este reticent și nu vrea să vorbească despre sentimentele sale. Toate acestea sunt indicii că nu este disponibil emoțional.

6. Certuri constante

În fiecare relație există argumente. Însă dacă aceste certuri sunt atât de dese încât te simți mai mult tristă și abătută decât să fii fericită? Analizează situația cu răbdare. Chiar vrei să fii cu cineva cu care nu ești niciodată pe aceeași lungime de undă?

7. Probleme cu furia

Dacă își pierde cumpătul din motive micuțe sau emoțiile sale se schimbă rapid, atunci acest lucru indică o incapacitate de a își controla stările în mod corespunzător și sănătos. În cele din urmă, va deveni neplăcut și chiar înspăimântător.

8. Nu primești ce oferi

Într-o relație este important să evaluezi ce oferi și ce primești la schimb. Balanța ar trebui să fie echilibrată pentru ambele părți. În caz contrar, pune-ți niște semne de întrebare.

Sursa: kudika.ro

Distribuie articolul: