Noul președinte al SUA, Joe Biden, anunță revenirea unor noi obiceiuri la Casa Albă. Succesorul lui Trump se va muta cu doi câini din rasa ciobănesc-german. E vorba de Champ, care trăieşte alături de familia Biden din 2008, şi Major, adoptat în 2018 dintr-un adăpost pentru animale. Asta în condițiile în care toți președinții SUA au întreținut animale domestice, în afară de Donald Trump, notează Agora.

Mai mult, Major va fi  primul câine dresat pentru operaţiuni de salvare care va locui în reşedinţa oficială a preşedinţilor americani, situată la adresa Pennsylvania Avenue Nr. 1600.

De-a lungul anilor, americanii au fost foarte ataşaţi de reprezentanţii „celui mai bun prieten al omului” care au trăit la Casa Albă şi nu este deloc exclus ca acest duo canin să îi fi adus câteva voturi lui Joe Biden, fostul vicepreşedinte din timpul mandatelor prezidenţiale ale lui Barack Obama.

În timpul campaniei sale electorale, Joe Biden, care are reputaţia unei persoane calde şi empatice, nu a ezitat să se folosească de strategia afectivităţii, scrie agerpres.

El a publicat pe Instagram fotografii cu câinii lui care purtau accesorii vestimentare în culorile echipei sale de campanie şi a însoţit acele imagini cu textul următor: „Poate că sunt puţin părtinitor, dar cred că Champ şi Major ar fi nişte super Primi-Câini la Casa Albă!”.

La polul opus, lipsa de interes manifestată de Donald Trump faţă de câini a fost speculată cu regularitate de criticii lui, care au creat tricouri cu mesajul „Nici măcar nu are un câine”, considerat o dovadă absolută, potrivit părerii lor, a lipsei de empatie a preşedintelui republican.

Menționăm că, după patru zile de suspans, sâmbătă, Joe Biden a fost declarat câștigător al alegerilor prezidențiale din SUA.

Anterior, președintele în exercițiu, Donald Trump, a declarat că alegerile au fost fraudate, anunțând că nu va accepta înfrângerea și că justiția va trebui să decidă în cele din urmă.