Noul ministru al Sănătății, Ala Nemerenco, a decis să închidă campania „Un doctor pentru tine”, inițiată de Guvernul Filip. „Lăsăm doctorii la vatră, nu mai utilizăm resursele pentru cai verzi”, a scris Nemerenco pe Facebook. La scurt timp, ex-premierul Pavel Filip a ținut să vină cu o reacție. „Înțeleg că nu puteți construi, dar de ce distrugeți?”, a întrebat-o el pe noua șefă de la Sănătate.

„În loc să fie construit un sistem puternic de sănătate pentru toți cetățenii săi, ministerul de resort s-a jucat de-a lungul anilor de-a „Un doctor pentru tine”, în timp ce banii grei din sănătate erau direcționați spre alte buzunare. Mâine încheiem caravana, lăsăm doctorii la vatră, nu mai utilizăm resursele pentru cai verzi. Să nu vă supărați că o s-o fac fără fast și fără covorul „zburător” din fața ministerului”, a anunțat Ala Nemerenco.

„Iar cu cei care încă scriu rapoarte și fac comunicate despre caravana fericirii electorale, în loc să-și suflece mânecile să muncească la greu pentru acest popor, va trebui pur și simplu să ne luăm rămas bun. Ei trăiesc în alte vremuri. Mi-am asumat responsabilitatea să închei azi caravana electorală, pe care cei care au inițiat-o, au lăsat-o în voia Domnului, pe rezidenții adunați în fața ministerului pentru a fi trimiși să vânture vânt prin țară i-am întors la locul lor de lucru, aducându-le scuze. Hai să punem aici punct pentru totdeauna politicului din medicină”, a adăugat ministrul.

Decizia l-a nemulțumit însă pe fostul premier Pavel Filip. „Este un proiect de care sunt mândru, un proiect care a fost gândit ca o soluție temporară până când vom reuși să construim în Moldova un sistem medical sănătos. Dacă stai în birou în Chișinău și scrii postări pe Facebook, nu construiești un sistem medical puternic și nici nu vezi cât de mari sunt problemele în satele noastre. Este un domeniu complicat, de asta am venit cu acest program de profilaxie. Închiderea lui cum va rezolva problemele care sunt? Atâția oameni au beneficiat de aceste consultații gratuite. Puteți să îi asigurați că de mâine se vor bucura de servicii medicale de calitate?”, a scris democratul.

Campania „Un doctor pentru tine” a fost lansată în vara anului 2018. Echipe mixte de tineri specialiști mergeau în diverse localități ale țării pentru a consulta gratuit cetățenii. Potrivit datelor prezentate de Pavel Filip, peste 80 de mii de oameni ar fi beneficiat de acest proiect.

Sursa: Agora.md 

Distribuie articolul: