Pașaportul Noii Zeelande a fost declarat cel mai puternic din lume într-un nou clasament. Aceasta, deși autoritățile i-au sfătuit pe oameni să evite călătoriile în afara granițelor, relatează digi24.ro, cu trimitere la The Independent

Noul clasament a luat în considerare cele 193 de țări membre ale Organizației Națiunilor Unite, în funcție de numărul țărilor în care cetățenii pot intra fără viză sau care permit vizitatorilor să obțină o viză la sosire.

Noua Zeelandă a obținut primul loc cu un scor de 129 de puncte, urmată de Germania, Austria, Luxemburg, Elveția, Irlanda, Coreea de Sud, Japonia și Australia, toate cu un scor de 128.

Pe locul al treilea s-au clasat Suedia, Belgia, Franța, Finlanda, Italia și Spania, cu 127 de puncte, în timp ce Marea Britanie s-a alăturat Olandei, Danemarcei, Portugaliei, Lituaniei, Norvegiei, Islandei și Canadei pe locul al patrulea, cu 126 de puncte.

Ucraina se află pe locul 11 cu 111 puncte, iar Rusia alături de Barbados și Turcia, se află pe locul 24 cu 86 de puncte.

În timp ce România s-a clasat pe locul 9, alături de Bulgaria, cu 120 de puncte, Republica Moldova s-a clasat pe locul 20 cu 94 de puncte. 

Statele Unite se află abia pe locul 21, alături de Malaezia, cu 92 de puncte.

Pe ultimele locuri se află Afganistanul și Irakul, ambele având un scor de doar 31, urmate de Siria (34), Somalia (35) și Yemen (36).

Distribuie articolul: