În cartierele populare din Milano, vara italiană va fi mai puțin “dulce”, deoarece autoritățile plănuiesc să interzică vânzarea de mâncare la pachet după miezul nopții. Această măsură, luată în speranța de a combate “viața de noapte sălbatică” și de a oferi liniște locuitorilor, a provocat controverse intense.

Viceprimarul Marco Granelli afirmă că a primit numeroase plângeri din partea localnicilor care se plâng de zgomotul excesiv provocat de petreceri și terasele deschise până târziu în noapte, scrie  mediafax.ro.

Interzicerea vânzării de mâncare la pachet, inclusiv pizza şi îngheţată, după miezul nopţii, ar trebui să determine oamenii să plece mai devreme acasă şi să reducă nivelul de agitaţie nocturnă.

În plus, barurile și restaurantele vor trebui să închidă terasele începând cu ora 00:30 în zilele lucrătoare și cu ora 01:30 în weekend, în speranța că străzile vor fi mai puțin aglomerate.

Dacă va fi aprobată, această măsură drastică va fi implementată începând din luna viitoare și până la începutul lunii noiembrie.

Mulţi italieni sunt indignaţi de interdicţie, considerând-o o restricţie nejustificată a libertăţii individuale şi a tradiţiei locale.

Marco Barbieri, reprezentant al asociaţiei comercianţilor, a declarat că „oamenii nu vor fi fericiţi” dacă li se interzice să se bucure de o plimbare după cină şi de o îngheţată, o parte integrantă a culturii italiene.

Primarul Giuseppe Sala a apărat măsura, subliniind că vrea să protejeze odihna localnicilor. El a invitat reprezentanţii comercianţilor la discuţii pentru a găsi soluţii alternative care să satisfacă toate părţile implicate.

Se aşteaptă ca interdicţia să se aplice în 12 zone, inclusiv în cartierele centrale Brera şi Ticinese, precum şi în Darsena, Arco della Pace şi Lazzaretto, alături de arterele aglomerate Corso Como şi Corso Garibaldi.

Interdicţia va afecta barurile, restaurantele şi gelateriile din cartierele vizate. Lino Stoppani, preşedintele asociaţiei hoteliere, a avertizat că regula va crea prejudicii grave pentru afacerile locale.

 

 

 

Distribuie articolul: