Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a revenit cu un nou anunț. Așadar, din nou avem parte de schimbări la prețuri. Care sunt noile prețuri maxime de referință valabile pentru acest weekend? 

În perioada 11-13 iunie, benzina va ajunge să coste la pompă 33 de lei și 55 de bani, iar un litru de motorină va costa 30 de lei și 91 de bani.

„Doar în cadrul ultimei sesiuni, prețul unei tone de benzină a crescut cu 41 $/tona și a ajuns la un nou nivel record de aproape 1500 $/tona. În cazul motorinei creșterea a fost de 42 $/tona, ajungând la un nou maxim de 1370 $/tona”, precizează ANRE, potrivit Tv8. 

Așadar, prețul pentru un litru de benzină A95 nu trebuie să depășească 33,55 lei, iar cel pentru motorină – 30,91 lei. Prețurile respective ar însemna o scumpire cu 32 de bani la benzină și o majorare cu 48 de bani la motorină. Motivele creșterii prețurilor la carburanți sunt sancțiunile europene împotriva Federației Ruse și politicele de export înăsprite în alte țări ale lumii.

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE), motivează că majorarea prețurilor este cauzată de creșterea fără precedent a prețurilor pentru carburanți la bursele internaționale.

 

Distribuie articolul: