Interconectarea registrelor calificărilor din Moldova și Uniunea Europeană va facilita accesul moldovenilor la locuri de muncă în UE prin modificările aprobate de Guvern pentru asigurarea interoperabilității și echivalarea mai ușoară a studiilor.

„Astfel, se va asigura corespunderea la prevederile noilor recomandări ale Uniunii Europene privind asigurarea calității, transparenței, compatibilității și comparabilității calificărilor obținute în sistemele naționale de educație și formare”, a menționat secretarul de stat Adriana Cazacu, în cadrul ședinței Guvernului.

Prin asigurarea interoperabilității cu registrele europene, se va recunoaște internațional calificările, oferind cetățenilor moldoveni oportunitatea de a-și valorifica mai eficient competențele în Uniunea Europeană.

Acest pas va facilita, de asemenea, mobilitatea forței de muncă, permițând atât cetățenilor să acceseze locuri de muncă peste hotare, cât și specialiștilor străini să se angajeze în Republica Moldova. Prin interconectarea registrelor, țara va beneficia de schimbul de bune practici în educație și formare profesională cu alte state, contribuind la îmbunătățirea sistemului de învățământ și la alinierea la standardele internaționale, conform specialiștilor de la Ministerul Educației.

Distribuie articolul: