Noi pierderi în Ucraina! Prima Doamnă a Ucrainei, Olena Zelenska, a declarat pe pagina sa de Facebook că șase medici au fost uciși de forțele ruse.

„De la începutul războiului din Ucraina, șase medici au fost uciși, iar peste 13 spitale au fost distruse. Atacatorii ruși o fac în mod conștient și ucid civili”, a scris soția Președintelui Volodimir Zelenski. 

Printre medicii ucraineni care au decedat în timpul războiului se numără și Anatoli Borisovici Kazantsev, unul dintre cei mai importanți doctori din Mariupol: 

„A condus secția de boli infecțioase pentru copii. Când a început războiul, el nu și-a părăsit locul de muncă și pacienții. A fost ucis la locul de muncă. A fost înmormântat de colegii săi în curtea spitalului”.

Olena Zelenska a venit și cu un mesaj de mulțumire pentru toți medicii!

„Fiecare viață salvată de voi este o victorie a Ucrainei! Salvându-ne unii pe alții, suntem puternici. Munca voastră aduce pacea mai aproape”.

„Un doctor adevărat. Anatoli Borisovici Kazantsev din Mariupol, a administrat secția de boli infecțioase pentru copii. Când a început războiul, nu a părăsit locul de muncă și pacienții. Însă, la muncă și l-au omorât. A fost îngropat de colegii săi în curtea spitalului. De la începutul războiului din Ucraina, șase medici au fost uciși, peste 13 spitale distruse. Atacatorii ruși o fac conștient, la fel și ucid civili”, a mai declarat Prima Doamnă. 

Trăim vremuri grele și îți aducem informații vitale oră de oră. Ajută-ne să rezistăm. Fii alături de jurnalismul de calitate și noi te vom răsplăti cu cele mai noi știri!
Donează pe Patreon ca să putem continua activitatea portalului mediatic ea.md.

Distribuie articolul: