Doi tineri din Republica Moldova vor aduce la Nativa Park din Iași specii de fluturi din Filipine, Costa Rica și Africa. Mica grădină va fi amenajată pentru a oferi condiții optime fluturilor, dar și plantelor tropicale și diverselor flori din care aceștia se hrănesc cu nectar. Cei doi soți au început afacerea la Chișinău, potrivit Ziarului de Iași.

„Mie și soțului ne place foarte mult România. Iar Iașul este un oraș european minunat, care, în opinia noastră, progresează rapid și unde considerăm că avem perspective de dezvoltare. Pe lângă acestea, în Moldova eram deseori vizitați de oaspeți din România, care rămâneau impresionați de grădina noastră“, arată Anastasia Sapovalov, directorul executiv BeFly Garden în România.

Aici se va putea admira o varietate impresionantă de specii, importate din diferite țări tropicale. Pentru a aduce aceste frumoase creaturi în Iași, sunt importate pupele lor din câteva regiuni.

„Noi importăm pupe din diferite țări tropicale, mai precis din Filipine, Costa Rica și Africa. În grădina noastră veți putea găsi speciile Morpho helenor, Idea leuconoe, Parthenos sylvia, Papilio rumanzovia, Papilio polytes și Papilio lowi. Este greu de evidențiat care dintre acestea sunt favorite ale vizitatorilor noștri, deoarece unii preferă specii mai mari și mai impresionante, iar alții preferă cele mai mici. Însă, pot afirma cu siguranță că fiecare fluture este unic și frumos în felul său“, explică cofondatoarea BeFly Garden.

Anastasia și Eugen Sapovalov se pregătesc să deschidă luna viitoare o grădină cu fluturi tropicali sub numele BeFly Garden, unde vizitatorii se pot plimba printre unele dintre cele mai spectaculoase specii de fluturi din lume, care pot fi văzute în Filipine, Costa Rica și Africa. Grădina BeFly se desfășoară pe o suprafață de 700 de metri pătrați și este amplasată în Nativa Park din Bucium, zona Bârnova, iar dacă totul va decurge conform planurilor fondatorilor, va fi inaugurată pe data de 1 iunie. Grădina va fi practic un habitat complex și divers, amenajat pentru a oferi condiții optime pentru fluturi, dar și pentru plantele tropicale și diversele flori din care fluturii se hrănesc cu nectar.

„Interiorul grădinii este amenajat cu plante tropicale și diverse flori din care fluturii se hrănesc cu nectar. Pe lângă acestea, avem un lac cu peștișori și niște cascade mici. Este important de menționat că în grădină se mențin condițiile favorabile pentru fluturi, respectiv temperatura de 25°C și un nivel înalt de umiditate, ca în pădurile tropicale. Am început să lucrăm cu fluturii în 2020, iar afacerea a fost inițiată în Moldova, unde în anul 2022 am deschis prima grădină cu fluturi. Mai târziu a apărut și o filială în Ucraina, unde ne ocupam de vânzarea fluturilor. Anul acesta ne vom extinde în Iași și vom deschide a doua grădină cu fluturi în Moldova. Așadar, în total sunt trei grădini. Deocamdată preferăm să nu oferim informații referitoare la costul investițiilor“, a explicat Anastasia Sapovalov.

Distribuie articolul: