Se pare că și faptele bune nu rămân nepedepsite. A vrut să facă caritate, dar uite că acum e dat în judecată. Este vorba despre actorul Brad Pitt, cel care a ajutat la strângerea a milioane de dolari pentru construirea unor locuințe. 

Deci Brad Pitt a fost dat în judecată de victimele uraganului Katrina care au cumpărat locuințe construite de actor prin intermediului unei fundații de caritate.

În anul 2006, actorul și organizația sa, „Make It Right Foundation”, au început să construiască locuințe noi, cu prețuri accesibile, pentru locuitorii din New Orleans care au pierdut totul în urma Uraganului Katrina din anul 2005. Totuși, din păcate locuințele „experimentale și prietenoase cu mediul” s-au dovedit a fi un eșec, fiind afectate de mucegai și igrasie. În anul 2018, avocatul Ron Austin a dat în judecată organizația lui Brad Pitt în numele locatarilor care au cumpărat case vândute de starul american. Într-un interviu recent, avocatul a spus că locuitorii din New Orleans au avut încredere în Brad Pitt, dar el „le-a vândut vise”.

Actorul a ajutat la strângerea a milioane de dolari pentru construirea unor locuințe noi destinate celor care și-au pierdut casele în urma uraganului Katrina. Locuințele s-au vândut cu 150.000 de dolari, un preț mult mai mic decât cel al pieței, la acea vreme.

În aprilie 2006, la opt luni de la tragedia care a lovit orașul New Orleans, Pitt și-a anunțat planul de a reface cartierul „Lower 9th Ward”. El a pus bazele fundației „Make It Right Foundation”, iar arhitecți faimoși, precum Frank Gehry și Shigeru Ban au donat planuri originale pentru locuințe moderne, inovative și prietenoase cu mediul. 

„Unele case nu aveau lucruri esențiale precum vopsea rezistentă la apă sau burlane pentru scurgerea apei. Unele aveau acoperiș drept și erau atât de izolate încât umezeala odată pătrunsă nu mai dispărea”, a declarat un reprezentant al locatarilor. Aceștia se plâng de faptul că locuințele au o structură proastă, sunt afectate de scurtcircuite electrice și pierderi de gaze. Ei mai spun că locuințele au fost construite prea repede, cu materiale de calitate slabă și proiectele nu au luat în calcul climatul subtropical și umed din New Orleans.

„Din păcate, nu avem unde să ne îndreptăm. Brad Pitt și fundația și-au închis birourile”, a declarat avocatul Ron Austin.

Brad Pitt a investit milioane de dolari din fondurile sale personale pentru a ajuta la repararea caselor. Avocații actorului au încercat să îi distanțeze numele de cel al asociației caritabile și chiar au încercat să îi elimine numele din procesul de judecată, spunând că acesta nu este responsabil pentru construcție.

„Știu că nu au creat fundația ca să ne facă rău. Dar acest lucru s-a întâmplat. Chiar dacă nu intenționezi să faci ceva rău, dar acest lucru se întâmplă, trebuie să fii tras la răspundere”, a declarat unul dintre locuitori.

Fundația Make It Right a lui Brad Pitt a construit 109 case atrăgătoare și la prețuri accesibile în New Orleans pentru o comunitate în care mulți oameni au fost strămutați de pagubele provocate de uraganul Katrina. Acum, această dezvoltare de locuințe este practic distrusă. Multe dintre case sunt deja abandonate. 

Sursa: fastcompany.com

Distribuie articolul: