Se pare că mai mulți cetățeni din Rusia sunt nemulțumiți de restricțiile pe care le primesc. Astfel, potrivit Digi24, clienţii ruşi ai Netflix au dat în judecată platforma pentru 60 de milioane de ruble (733.772 de dolari sau 677.071 de euro) pentru suspendarea serviciului de streaming în ţara lor, ca urmare a campaniei militare ruse din Ucraina. 

Plângerea colectivă a fost depusă la tribunalul raional Hamovniceski din Moscova, a declarat avocatul Konstantín Lukoianov.

„Azi prezentăm o plângere colectivă împotriva serviciului american Netflix în faţa Tribunalului raional Hamovniceskidin Moscova. Plângerea se bazează pe încălcarea drepturilor utilizatorilor în relaţie cu refuzul unilateral al Netflix de a presta servicii în Rusia. Suma în această primă etapă se ridică la 60 de milioane de ruble”, a explicat avocatul rus, citat de Agerpres.

Netflix a anunţat la începutul lunii martie suspendarea operaţiunilor sale în Rusia, ca protest pentru ceea ce Kremlinul numeşte „operaţiune specială militară” în Ucraina.

Netflix şi-a lansat serviciul local în urmă cu aproape un an şi are doar un milion de abonaţi în Rusia, un procent infim dintre cei peste 222 de milioane de abonaţi din întreaga lume. În prealabil platforma anunţase că paralizează întreaga sa activitate de producţie şi achiziţie de conţinuturi din Rusia după ofensivă militară rusă din Ucraina.

Sursa: Digi24

Trăim vremuri grele și îți aducem informații vitale oră de oră. Ajută-ne să rezistăm. Fii alături de jurnalismul de calitate și noi te vom răsplăti cu cele mai noi știri!
Donează pe Patreon ca să putem continua activitatea portalului mediatic ea.md.

Distribuie articolul: