În curând, mai mulți șoferi ar putea avea permisele de conducere anulate automat de către Agenția Servicii Publice, a declarat directorul agenției, Mircea Eșanu, în emisiunea „La 360 de grade” la radiomoldova.md.

Potrivit oficialului, practica fraudării documentelor nu a fost încă eradicați, iar ASP depune eforturi considerabile pentru a reduce extinderea acestui fenomen.

”Noi pregătim în viitorul apropiat și o să anunțăm public împreună cu organele de forță anularea mai multor permise de conducere pentru care noi avem toate dovezile că au fost fraudate examenele. Noi deținem toate înregistrările video și audio în care vedem lumea cum se așează la computer să susțină proba teoretică și nu dă din deget sau nici din mouse, dar susține testele. Facem verificări minuțioase, vreau să vă spun că doar în ultima jumătate de an am demis șapte examinatori”, a declarat Mircea Eșanu.

Amintim că, la finalul anului precedent, mai mulți angajați ai Agenției Servicii Publice din Bălți au fost reținuți de către ofițerii anticorupție. Aceștia sunt suspectați de luare de mită și trafic de influență în procesul de eliberare a permiselor de conducere. De asemenea, în luna martie 2023, au fost reținuți șase angajați ai ASP, din birourile din Bălți și Chișinău, în legătură cu o schemă de corupție.

 

Distribuie articolul: