Părinții vor trebui să plătească între 280 și 357 de lei pentru a-și trimite copiii la tabere de vară. Prețul variază în funcție de tipul taberei: sportive, turistice, de reabilitare sau de zi.

Taberele trebuie să fie pregătite pentru a primi minorii până pe 15 mai. O parte din bilete vor fi achiziționate de Casa Națională de Asigurări Sociale și apoi repartizate Confederației Naționale a Sindicatelor, care le va transmite mai departe organizațiilor sindicale primare și unităților economice, pentru a ajunge la beneficiarii finali.

Cu excepția acestor bilete, administrației publice locale și centrale i se recomandă să acorde gratuit 25% din totalul biletelor repartizate în taberele de odihnă minorilor în dificultate, celor rămași fără ocrotire părintească, aflați în servicii e plasament, din familii defavorizate sau cu mulți copii, cu dizabilități, celor refugiați sau ai căror părinți sunt veterani de război ori au solicitat azil politic.

Biletele rămase vor putea fi comercializate doritorilor, cu achitarea a 20% din prețul lor.

Ministerul Educaţiei şi Cercetării va achiziționa 533 de bilete pentru elevii din instituțiile de învățământ general din raioanele de est ale Republicii Moldova şi oraşul Bender, subordonate autorității.

Distribuie articolul: