„Introducere în sistemul mass-media” de Mihai Coman este, fără îndoială, o lucrare esențială pentru oricine dorește să înțeleagă complexitatea și impactul mass-mediei în lumea modernă. Lucrarea, în ediția sa a IV-a, rămâne un pilon în literatura de specialitate și oferă o privire detaliată asupra sistemului mass-media, punând în lumină influența sa asupra societății.

Încă de la prima pagină, autorul ne atrage atenția asupra faptului că mass-media s-a transformat într-un punct central în societatea noastră, influențând toate celelalte aspecte ale vieții noastre: economie, politică, cultură și social. Este fascinant să vedem cum știrile de ultimă oră, informațiile din diverse domenii și conținuturile media ne conectează la evenimentele zilei, indiferent de locul în care ne aflăm.

Una dintre marile realizări ale cărții lui Coman este modul în care dezvăluie structura și funcționarea sistemului mass-media. Autorul demonstrează cum acesta interacționează cu celelalte subsisteme ale societății, cum ar fi economia, politica, cultura și tehnologia. Acest lucru oferă cititorilor o înțelegere cuprinzătoare a complexității mediului media.

Un alt aspect deosebit de valoros al cărții este accentul pus pe importanța jurnalismului de calitate. Autorul propune soluții pentru a menține un jurnalism care să fie un pilon al democrației și al informării corecte a publicului. Într-o eră în care dezinformarea și manipularea sunt tot mai prezente, acest apel la un jurnalism etic și responsabil este esențial.

Structurat ca un manual universitar, cartea este potrivită atât pentru studenții de la facultățile de jurnalism și comunicare, cât și pentru profesioniștii care activează în domeniul mass-media. Cu un cuprins care acoperă teme precum comunicarea, societatea și cultura de masă, industria culturală, rolul presei, statutul jurnalistului și organizarea activității în instituțiile de presă, cartea oferă o perspectivă cuprinzătoare asupra subiectului.

Mihai Coman, un profesionist cu experiență vastă în domeniul jurnalismului și al comunicării, adaugă un nivel de autoritate și autenticitate în lucrarea sa. Contribuțiile sale în dezvoltarea învățământului de jurnalism și comunicare în România sunt de neprețuit, și acest lucru se reflectă în claritatea și profunzimea analizei sale.

În concluzie, “Introducere în sistemul mass-media” de Mihai Coman este un ghid indispensabil pentru cei care doresc să pătrundă în complexitatea universului mass-media. Este o carte care ne face să înțelegem mai bine cum funcționează mass-media și cum aceasta influențează societatea noastră. Este o sursă de cunoaștere valoroasă și un apel la responsabilitate în practicarea jurnalismului. Recomand cu căldură această carte tuturor celor interesați de mass-media și de impactul său asupra lumii noastre contemporane.

Distribuie articolul: