Conform dexului  naturalețea se definește ca lipsă de artificialitate, de afectare; comportare firească și atitudine naturală.

De-a lungul anilor, tendințele modei și a frumuseții au fost diverse,variind de la persoană la persoană, sau în dependeță de cultură. Acest subiect mereu a fost controversat cu idei diferite chiar din antichitate, descoperind tot mai multe secrete pentru idealul frumuseții.

Cu toții știm reformelele frumuseții  din trecut, femeile au  găsit  multe idei si remedii naturale care le ajutau să arate bine, inventând produsele cosmetice care acum nu lipsește din trusa de machiaj și îngrijire a oricărei femei. Produsele folosite erau din mediul natural,  cum ar fi faimoasele băi de lapte de măgăriță a Cleopatrei  sau  femeile egiptene antice care își pictau pleoapele cu un amestec de serpentin.

Cu timpul au început să apară produse cosmetice, care deja erau disponibile pentru orice clasă socială, permizându-i femeii să-și efectueze machiajul cu ușurință. Anii 80 vin cu niște schimbări în materie de machiaj – acesta devine puternic accentuat și chiar exagerat. Culorile folosite sunt puternice, predominante fiind nuanțele de albastru și fucsia.

Chiar dacă operațiile estetice erau cunoscute din trecut, fiind efectuate pentru salvarea vieților, sau a experimentelor medicale, acestea au luat amploare în timpul apropiat doar că pentru alte scopuri. Medicii au început a dezvolta latura chirurgicală pentru frumusețe si esteticitate, tot mai multe femei apelând la serviciile lor, cu scopul de a-și modifica trasăturile sau corpul.

Sursa Foto: farfetch.com

Termenul de frumusețe si naturalețe feminină a intrat din nou în trend, unde se pune accent pe trăsătuile naturale bine scluptate. Femeiile se bazează mai mult pe un ten îngrijit, decât pe produsele cosmetice, aleg machiaje lejere și puțin accentuate. Acest lucru ne confirmă specialista în make-up Elena Ciubuc-Florea, care de-a lungul carierei sale a observat tendința de reîntoarcere a machiajelor naturale, cu culori calde și neextravagante, ne spune ea.

„Naturalețea este tot mai solicitată și în domeniul machiajului. Culorile stridente practic nu se mai poartă. Este posibil și absolut normal să se încerce nu modelarea chipului ci evidențierea trăsăturilor naturale ale clientei. Majoritatea clientelor optează pentru un machiaj fin pe bază de culori nud. Se oferă acum mult mai multă atenție sprâncenelor fără să fie scoase prea mult în evidență prin pigmentare accentuată ci din contra oferindu-le un aspect și o formă cât mai naturală care să avantajeze trăsăturile faciale ale clientei”

„De asemenea, eu optez pentru un contouring lejer și o iluminare efectuată delicat care să garanteze un rezultat fin, rezistent și cu bun gust”.

 

 

Să menționăm faptul că gusturile nu se discută, de aceia speciliștii ne recomandă sa mergem într-un pas cu tendințele modei, dar să alegem ceia ce ni se potrivește personal.

Distribuie articolul: