Ieri Naționala Moldovei la fotbal a fost învinsă de Austria cu 4-1 în ultimul meci din preliminariile Campionatului Mondial 2022. Astfel echipa s-a clasat pe ultimul loc în clasamentul grupei F, cu doar un punct obținut. Meciul a avut loc la Klagenfurt, Stadionul Worthersee, la care au fost prezenți 1800 de spectatori.

Lotul Moldovei a fost constituit din Stanislav Namașco, Ioan-Călin Revenco, Vadim Bolohan, Iurie Iovu, Veaceslav Posmac, Artiom Rozgoniuc, Marius Iosipoi, Artur Ioniță, Danu Spătaru, Maxim Cojocaru, Eugeniu Cociuc, Radu Gînsari, Ion Jardan, Artiom Puntus, Ion Nicolaescu, Cristian Dros, Dumitru Celeadnic, Cristian Avram, Victor Bogaciuc, Igor Arhirii, Corneliu Cotogoi.

Pe când pe lotul Austriei s-au numărat: Heinz Lindner, Andreas Ulmer, Aleksandar Dragovic, Stefan Posch, Marko Arnautovic, Marcel Sabitzer, Florian Grillitsch, Dejan Ljubicic, Phillip Lienhart, Christopher Trimmel, Louis Schaub, Karim Onisiwo, Marco Grull, Ercan Kara, Nicolas Seiwlad, Stefan Ilsanker, Patrick Pentz, Daniel Bachmann, Maximilian Ullmann, Alessandro Schopf.

„Chiar dacă am acumulat un singur punct în această campanie preliminară, este important că prestația echipei s-a îmbunătățit.  Rezultatele nu au fost cele așteptate, de aceea poate ar fi trebuit să facem ceva mai mult, dar într-un final contează faptul că fiecare jucător în parte a progresat, chiar dacă s-au comis careva greșeli. […] Echipa mereu și-a dat străduința și băieții mereu au depus efort pentru a juca cât mai bine în fiecare meci. După părerea mea, nu există nici un motiv pentru care să ne fie rușine, pentru că băieții mereu au dat totul pe teren”, a declarat antrenorul Roberto Bordin.

Unicul gol în poarta adversarilor a fost marcat de Ion Nicolaescu, în minutul 60. Iar cei care au marcat în poarta noastră au fost Marko Arnautovic în minutul 55, din penalty, Christopher Trimmel, în minutul 22, Dejan Ljubicic, în minutul 83.

În celelalte meciuri din grupa F, Scoția – Danemarca 2-0, Israel – Insulele Feroe 3-2. Danemarca, cu 27 de puncte, a devenit câștigătoarea grupei și s-a calificat la Mondialul din Qatar. Scoția, cu 23 de puncte, s-a clasat pe locul 2, asigurându-și prezența la barajul pentru CM 2022. Urmează Israel, Austria (câte 16 p.) și Insulele Feroe (4).

Foto: Andrei MARDARI