În contextul Zilei Internaţionale a Eliminării Violenţei Împotriva Femeilor, celebrată pentru a marca lupta împotriva violenţei faţă de femei, Asociația Obștească „Iniţiativa Pozitivă” a lansat campania „Violența nu are justificare”, în parteneriat cu Eurasian Women’s Network on AIDS. Astăzi, organizația a lansat un spot social, cu implicarea mai multor femei puternice, cărora nu le este indiferentă soarta femeilor care suportă zilnic calvarul violenței. Printre ele – jurnalista Natalia Morari, psihologul Sanda Diviricean și femeia de afaceri Lucia Berdos. 

„Am acceptat să particip în campania împotriva violenței asupra femeilor pentru că îmi pasă. În copilărie, am văzut cum mama a fost agresată fizic de tata. A fost o singură dată, dar m-a marcat pe toată viața. Preferam să nu vorbesc despre asta până am întâlnit aceste femei minunate care, pe lângă faptul că mai devreme au avut curajul să spună deschis că sunt HIV-pozitive, acum au avut curajul să vorbească în public despre violența prin care au trecut, dar au reușit s-o învingă. Haideți să învățăm de la ele să nu ne temem! E o mare onoare, pentru mine, să fiu alături de ele și ca eroină a spotului social, și ca parte a echipei care a făcut spotul”, mărturisește Natalia Morari.

„E bine să știm ce se întâmplă în lume, dar haideti să fim mai atenți și la ce se întâmplă în jurul nostru, poate chiar cu sora sau vecina. Unele femei cred că să trăiești în umilință este ceva normal, că trebuie sa-ți știi locul și să taci, altfel… NU, nu este așa. Demult nu mai este așa. Haideți să ne trezim și să ne ajutăm unii pe alții să fim buni, mai toleranți, mai înțelegători, mai solidari, să ne amintim că suntem oameni și să avem un comportament uman. Vă invit să vizionați clipul campaniei sociale, lansate oficial astăzi, la care am participat cu toată încrederea că vom reuși împreună să luptăm cu acest fenomen dureros din societatea noastră. Vă rog să-l distribuiți și să vă alăturați acestei campanii”, spune, la rându-i, Sanda Diviricean.

În spotul social lansat de Inițiativa Pozitivă, apare și echipa de femei puternice, alături de care au muncit Natalia Morari și Cristina Guțu: Aliona Zalevscaia, Ulziisuren Jamsran, Natalia Nalimova, Sanda Diviricean, Irina Poverga, Lucia Berdos și Natalia Palamari.

Pe 25 noiembrie 2015, se împlinesc 20 de ani de când este celebrată Ziua Internaţională a Eliminării Violenţei Împotriva Femeilor. Aceasta începe pe 25 noiembrie şi continuă 16 zile, până pe 10 decembrie, când este sărbătorită Ziua Drepturilor Omului.

Foto: captură video

Distribuie articolul: