Candidata la Președinție, Natalia Morari, acuză guvernarea PAS că organizează trei zile de concerte nu pentru a celebra Ziua Independenței, ci pentru că „este an electoral”. „Balurile de milioane ale Maiei Sandu în plină criză… Dacă nu avem pâine, măcar să le dăm oamenilor circ”, a declarat ea.

De ce tocmai trei zile? Pe 26, respectiv pe 27 și deja pe 28. Răspunsul era clar – e an electoral și hai să dăm oamenilor circ dacă pâine nu avem. De asemenea, trei zile asta înseamnă cât mai multe oportunități pentru Maia Sandu și a sa echipă să-și facă ceva PR pe seama acestei sărbători – plimbări prin mulțime, discursuri electorale de pe scena din Piața Marii Adunări Naționale și toate astea aparent în mod legal. De ce spun asta? Pentru că e perioadă electorală – nu e voie să organizezi concerte electorale. Dar în acest caz e sărbătoare națională, Sandu nu degrevează, deci ea are voie. Cum spuneam și eu – să încerc eu sau oricare alt concurent electoral să organizez un concert cu prilejul acestei sărbători sau de Ziua Limbii Noastre, ăștia ne scot din cursa electorală fără măcar să fim înregistrați. Dar ei deja ne-au obișnuit – ei fac ce vor și nu le pasă de lege, de părerea oamenilor. Pentru ei scopul scuză mijloacele chiar dacă scopul este unul mârșav. 

Dar știrea nu s-a oprit aici. Aflăm de la Rise Moldova încă ceva. Așadar, seria de concerte va costa aproape 𝟏𝟎 𝐦𝐢𝐥𝐢𝐨𝐚𝐧𝐞 𝐝𝐞 𝐥𝐞𝐢. Mai mult chiar, ne spune sursa citată – Guvernul nu a fost prea transparent la acest capitol. În locul unei licitații publice, Cancelaria de Stat a recurs la procedura de negociere fără publicarea unui anunț de participare. Adică a contractat direct compania care se va ocupa de organizarea concertului, scrie UNIMEDIA.

Potrivit portalului Agenției Achiziții Publice, aceasta este prima dată când compania prestează servicii unei instituții publice.

Rise Moldova a întrebat Cancelaria de Stat a Republicii Moldova de ce nu a organizat licitație publică pentru concertul de Ziua Independenței și a cerut și specificațiile de preț pentru serviciile prestate, însă până la publicare nu a primit un răspuns.

Tot Rise-ul amintește că în anul 2019, când Maia Sandu ocupa funcția de prim-ministră, anunța că a „𝘳𝘦𝘥𝘶𝘴 𝘭𝘢 𝘮𝘢𝘹𝘪𝘮 𝘤𝘰𝘴𝘵𝘶𝘳𝘪𝘭𝘦” de Ziua Independenţei.  „𝘈𝘮 𝘳𝘦𝘯𝘶𝘯𝘵̦𝘢𝘵 𝘭𝘢 𝘦𝘭𝘦𝘮𝘦𝘯𝘵𝘦𝘭𝘦 𝘤𝘰𝘴𝘵𝘪𝘴𝘪𝘵𝘰𝘢𝘳𝘦, 𝘣𝘶𝘨𝘦𝘵𝘶𝘭 𝘵𝘰𝘵𝘢𝘭 𝘢𝘭 𝘦𝘷𝘦𝘯𝘪𝘮𝘦𝘯𝘵𝘶𝘭𝘶𝘪 𝘤𝘰𝘯𝘴𝘵𝘪𝘵𝘶𝘪𝘯𝘥 𝘢𝘱𝘳𝘰𝘹𝘪𝘮𝘢𝘵𝘪𝘷 960.000 𝘭𝘦𝘪, 𝘤𝘶 𝘫𝘶𝘮𝘢̆𝘵𝘢𝘵𝘦 𝘥𝘦 𝘮𝘪𝘭𝘪𝘰𝘯 𝘥𝘦 𝘭𝘦𝘪 𝘮𝘢𝘪 𝘱𝘶𝘵̦𝘪𝘯 𝘥𝘦𝘤𝘢̂𝘵 𝘢𝘯𝘶𝘭 𝘵𝘳𝘦𝘤𝘶𝘵”, scria aceasta într-o postare pe pagina sa de Facebook. Se pare că în patru ani modestia de altă data a Maiei Sandu a dispărut, iar poftele au crescut de 10 ori – de la un milion de lei la 10 milioane de lei.

Dna Sandu, noi vă îndemnăm să nu uitați să invitați la concert fermierii, angajații Căii Ferate a Moldovei, cei care se ocupau de colectarea datelor în timpul recensământului și care încă nu și-au primit salariile promise, invitați de asemenea oamenii care stau câte cinci ore la aeroport, nu uitați de pensionari cărora le-ați furat indexare la pensie, mai invitați reprezentanții companiilor străine care pleacă din Moldova, și neapărat chemați diaspora la concert, dar anume din cei 220 de mii de moldoveni care au plecat pe timpul mandatului Dvs – așa, să se distreze un pic la final de scurtă revenire în Moldova”, a comentat Natalia Morari.

Distribuie articolul: