Celulele stem se utilizează în prezent în tratamentul a mai mult de 70 de afecţiuni severe, acute sau cronice, proprietățile lor specifice conferindu-le un potențial uriaș în tratarea bolilor. Transplantul de celule stem autolog (pentru aceeași persoană) este indicat pentru cazurile în care boala nu este de natură genetică (ereditară), iar transplantul alogen (pentru o persoană diferită față de cea de la care s-a făcut prelevarea) este indicat atât pentru bolile moștenite cât și pentru celelalte tipuri de boli.

Natalia Morari a povestit pe pagina sa de Instagram că a recurs la recoltarea celulelor stem și a făcut această procedură în Moldova. Mai multe detalii află chiar de la ea:

„Am colectat celulele din sângele ombilical și placentă la nașterea lui Rem, ceea ce îmi va permite oricând, inclusiv peste mulți ani, să le folosesc dacă va fi nevoie să-l salvez de la vreo boală gravă (sper să nu am nevoie, dar, cum se spune în rusă – береженного Бог бережет). Celulele vor fi păstrate în condiții speciale la temperatura de aproape minus 200 de grade și vor putea fi folosite la tratarea a până la 85 de boli grave, inclusiv unele tipuri de cancer. Și dacă – dă Doamne – Rem va fi un băiat sănătos, mama lui la vreo 70 de ani își va face operație estetică tot din aceleași celule Stem ca să arate ca la 40! Într-un cuvânt, prieteni, recomand din tot sufletul”.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Natalia Morari (@natmorar)

Recent, Rem a împlinit două luni, iar jurnalista a împărtășit cu noi încă o fotografie în care apare alături de fiul ei.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Natalia Morari (@natmorar)

Citește și: Natalia Morari: „Rem a avut un tată donator, pentru că nu toți au posibilitatea să nască în mod obișnuit și în familie”

Sursa: Instagram / Natalia Morari

Distribuie articolul: