Cu toții am crescut citind povești și privind desene animate și nu este un secret că acestea au un impact puternic asupra dezvoltării psihice a copiilor. Nata Albot a dedicat o postare acestui subiect pentru a atrage atenția părinților asupra lucrurilor pe care le descoperă picii în basme și care le influențează percepția asupra vieții.

Nata Albot s-a pronunțat asupra rolului în care poveștile îl au în formarea conștiinței morale a copiilor. Nu este un secret că anume privind desene animate și citind basme, micuții descoperă lumea ce îi înconjoară, învață ce este bine și ce este rău. Doar că unele dintre acestea, pot fi de-a dreptul înspăimântătoare și discriminatorii.

„Poveștile și impactul lor negativ asupra copiilor.

Ooo, parcă simt un val de revoltă. Cum îndrăznești să te atingi de cele sfinte? Poveștile sunt sacrul intangibil care ne-a mai rămas. Jos mâinile de pe povești! Poveștile sunt minunate! Dar și extrem de sexiste, violente și discriminatorii.

Ieri, stând de vorbă cu Magda, mi-a spus că atunci când va crește mare vrea să aibă doi copii, doar că trebuie întâi să întâlnească un soț.

Eu o completez, spunând că important e să fie un partener de treabă, să fie un prieten de viață și apoi și soț, dacă asta va vrea. La care ea îmi zice cu tristețe că va trebui să își aștepte prințul și asta e tare greu. O întreb de ce are nevoie de prinț? Răspunsul Magdei: Ca să vină, să mă salveze! What?

Și în clipa asta am înțeles că trebuie să atrag mult mai multă atenție la desenele animate și poveștile pe care le consumă Magda. Pentru că eu nu îmi doresc fata mea să crească cu gândul că ea trebuie salvată și mai ales de către un prinț. În primul rând, salvată de cine sau ce? În al doilea rând, de ce de către un prinț? Poate salvează chiar ea prințul?

Dacă vă uitați la desenele animate sau răsfoiți poveștile copiilor cu un ochi mai riguros, veți descoperi câte modele expirate de gândire și comportament acestea transmit. Așa că, filtrați poveștile! Impactul lor pare să fie mai mare decât ne închipuim”, încheie Nata Albot.

View this post on Instagram

We have a talk. Poveștile și impactul lor negativ asupra copiilor. Ooo, parcă simt un val de revoltă. Cum îndrăznești să te atingi de cele sfinte? Poveștile sunt sacrul intangibil care ne-a mai rămas. Jos mâinile de pe povești! Poveștile sunt minunate! Dar și extrem de sexiste, violente și discriminatorii. Ieri, stând de vorbă cu Magda, mi-a spus că atunci când va crește mare vrea să aibă doi copii, doar că trebuie întâi să întâlnească un soț. Eu o completez, spunând că important e să fie un partener de treabă, să fie un prieten de viață și apoi și soț, dacă asta va vrea. La care ea îmi zice cu tristețe că va trebui să își aștepte prințul și asta e tare greu. O întreb de ce are nevoie de prinț? Răspunsul Magdei: Ca să vină, să mă salveze! What? Și în clipa asta am înțeles că trebuie să atrag mult mai multă atenție la desenele animate și poveștile pe care le consumă Magda. Pentru că eu nu îmi doresc fata mea să crească cu gândul că ea trebuie salvată și mai ales de către un prinț. În primul rând, salvată de cine sau ce? În al doilea rând, de ce de către un prinț? Poate salvează chiar ea prințul? Dacă vă uitați la desenele animate sau răsfoiți poveștile copiilor cu un ochi mai riguros, veți descoperi câte modele expirate de gândire și comportament acestea transmit. Așa că, filtrați poveștile! Impactul lor pare să fie mai mare decât ne închipuim.

A post shared by Nata Albot (@nataalbot) on

Voi ce părere aveți? Care dintre poveștile citite de voi au avut un impact negativ asupra voastră și ce povești evitați să le citiți copiilor voștri?

Sursa: Instagram