Prima ediție a Festivalului „Hodina” s-a bucurat de un adevărat succes printre vizitatori. În jur de 5000 de oameni s-au hodinit pe malul Nistrului și s-au bucurat de tot ce presupune o „șezătoare” alături de oamenii dragi sufletului, la un pahar de vorbă și aer curat.

Pe 18 august, la Pohrebea, în raionul Dubăsari s-a desfășurat prima ediție a Festivalului „Hodina”, care, putem afirma cu certitudine, a fost un adevărat succes. Mii de oameni și-au dat întâlnire pe poieniță și au avut parte de o zi memorabilă alături de prietenii de suflet, de rude, de copii. Au socializat, au gustat dn bucatele locale și s-au implicat în diverse activități printre care pictură, yoga, volei, zumba, kayaking sau pur și simplu și-au amintit de copilărie și s-au odihnit într-un hamac, respirând aer proaspăt cu aromă de iarbă verde.

Și dacă cei mai mulți au rămas cu amintiri plăcute în urma evenimentului și abia așteaptă următoarea ediție, au fost și câteva momente mai puțin plăcute.

Un plan bine gândit de o echipă de oameni competenți și îndrăgostiți de lucrul pe care îl fac, nu a garantat îndeplinirea totală a acestuia. Din păcate, de cele mai multe ori, factorul uman, nu poate fi controlat în totalitate. Cine sau ce a cauzat o abatere de la planul inițial, explică co-fondatoarea Klumea, Nata Albot.

„Stric bunătate de poză, sub care putea să se întindă un citat motivațional de toată frumusețea și am să scriu despre p******e manageriale.

1. Transportul la festival.

Din marea dorință de a oferi o pâine localnicilor, mizez pe proprietarii de rute care conectează Chișinăul cu satele în care facem vreun eveniment. Discutăm cu ei, stabilim orar, locul de unde să ia pasagerii, numărul de microbuse, informăm vizitatorii despre orar, loc, preț, tipărim din banii noștri autocolante pentru a marca microbusele. Și când vine ziua cu pricina, catastrofă. Microbusele nu-s de găsit la locul anunțat. Autocolantele nu-s lipite pe ele. Apoi vin rar, apoi mai și cresc prețul la bilet, așa, din capul lor. Oamenii sunt enervați rău și nu ne cruță.

Eu vreu să susțin satele, oamenii din sate și micile afaceri locale. Numai atunci când și ei vor vrea acest lucru. Dar deocamdată, pe viitor, vom contracta companii de transport care sunt capabile să facă față angajamentelor discutate.
Îmi cer scuze de la toți cei care au pierdut timp, așteptând un microbus și au făcut cale întoarsă. Cumpărați bilete din timp la evenimente și veți ajuta organizatorii să ofere calitate mai bună de organizare”

Cea de-a doua problemă, din păcate, tot poate fi rezolvată cu implicarea oamenilor cărăra le pasă:

„2. Blestemata ambrozie.

Am înțeles că este în zonă și că poate să facă rău chiar în noaptea înainte de festivalul Hodina, când cineva din echipa noastră a dat semne de alergie.

Mă angajez la anul viitor să tundem toată ambrozia care va nimeri în vizorul festivalului. Dar am auzit că nu e suficient să o tunzi. Sporii de polen oricum rămân în aer. Specialiști în lupta cu ambrozia, help! Dați un sfat bun cum să-i venim de hac pe termen lung. 

Îmi cer iertare de la toți cei care s-au simțit rău după Hodina din cauza ambroziei”

Problema numărul trei ține de siguranță, iar acest lucru este deosebit de iimportant:

3. Tiroliana peste Nistru

În noaptea înainte de Hodina, cei de la Xstyle, m-au sunat să-mi spună că au testat tiroliana și că există riscuri pentru cei care vor sări și vor ateriza în apă. Viteza Nistrului e destul de mare. Mi-au recomandat să ne abținem. Între a mânia 100 de oameni pentru că am promis tiroliana, dar n-a fost, și a permite vreo tragedie, am ales prima variantă.

Urmează altă postare despre cum am rămas noi în plin festival fără mâncare. Не переключайтесь!”, încheie Nata Albot.

View this post on Instagram

That’s my way of having fun, at Hodina fest. După lungi căutări de idei, am decis că festivalul Hodina trebuie să fie o evadare, în care să te hodinești calitativ, adică să nu faci nimic sau să ai ce face 😁 Iar divertismentul pentru cei care vor să se hodinească activ să acopere cât mai multe gusturi. În aceste imagini vedeți doar jumătate din activitățile care au fost la Pohrebea. Unele au ieșit mai bine, altele mai prost sau chiar deloc nu au ieșit. Dacă vreți să contribuiți cu vreo idee de activități faine pentru festivaluri, v-aș fi recunoscătoare. Cine a fost la Hodina, ați avut ce face? V-a fost suficientă hrană…. pentru suflet? 😁😋 #hailamineacasa #beourguest #discovermoldova #moldova

A post shared by Nata Albot (@nataalbot) on

Totuși, ne bucurăm că buna dispoziție a oamenilor prezenți la eveniment nu a fost umbrită de cele enumerate mai sus și că ei au reușit să se bucure alături de organizatori de o zi minunată în poiana de la Nistru și să conserveze amintiri frumoase pentru cel puțin un an înainte, până la următoarea ediție „Hodina”.

Sursa: Instagram.com

Vezi și: Au făcut yoga, kayaking, au pictat și s-au tolănit în hamace toată ziua. Cum a fost la Hodina (Foto)

Distribuie articolul: