Lansarea noului volum, o sesiune de autografe și discuții cu autorul sunt programate pentru marți, 18 iunie, la ora 18:15, la Librăria din Centru (bd. Ștefan cel Mare, nr.126) din Chișinău. Volumul A(II)Rh+eu & Apa.3D, de Emilian Galaicu-Păun, apărut la Editura Cartier în colecția Rotonda va avea un preț promoțional în ziua lansării. 

Despre autor și opera lui

„Acesta e miezul iradiant – și inexorcizabil, de fapt – al poeziei lui Emilian Galaicu-Păun: coincidența dintre naștere și moarte, inseparabilitatea, indistincția lor.” (Al. Cistelecan)

„Sunt multe, foarte multe, de altminteri, reminiscenţe, în acest volum savant, ca şi o seamă de trimiteri; aluzii fie limpezi, fie de-a binelea absconse; docte, ba chiar doctissime sau insolite, începând cu exerga însăşi (din [Dr.] Gottfried Benn): «Iubirea mea puţine vorbe ştie:/ Ce bine-i lângă sângele tău», – de unde, unghiul de vedere, aşa-zicând, hematologic al acestui cvasimanual de «ars amandi».

Ceea ce (dimpreună cu o preţiozitate de ordin manieristic sau baroc, de concetismul său adică, de ostentaţia unor metafore scientiste şi, în cazul versurilor «filiforme», de vizualizarea/«caligrama» dublelor lanţuri ADN, pe lângă, uneori, fragmente de-o maximă simplicitate, ca ale unui, bunăoară, Góngora însuşi, când evocă viaţa umbratilă, la care se adaugă, în fine, «babilonia» unei triglosii, anume una româno-franco-rusă, ca şi subtilul joc paronomastic) face din Emilian Galaicu-Păun un autor de dragul căruia, de n-ar fi existat, termenul (mult mai puţin peiorativ decât s-ar vrea) sophisticated trebuia, pasămite, născocit.” (Şerban Foarță)

Apa.3D (…) devine imaginea cea mai potrivită a fluxului intertextual care străbate poezia lui Emilian Galaicu-Păun, cu adâncurile bântuite de moarte şi de (poeţi) morţi, dar curgând plin de viaţă (de un «élan vital», s-ar putea spune dezgropând vechiul concept al lui Henri Bergson) pentru a se vărsa în oceanul poeziei planetare.” (Mihai Iovănel)

Emilian Galaicu-Păun s-a născut la 22 iunie 1964 în s. Unchiteşti, c. Cuhureştii de Sus, raionul Floreşti, din Republica Moldova, într-o familie de intelectuali. A absolvit Facultatea de Litere a Universităţii de Stat din Chişinău (1986) şi doctoratul la Institutul de Literatură „M. Gorki” din Moscova (1989). Membru al Uniunii Scriitorilor din Republica Moldova (1990) şi din România (1998). Membru al PEN Clubului. Redactor pentru Basarabia al revistei Vatra (Târgu-Mureş); redactor-şef al Editurii Cartier; autor-prezentator al emisiunii Carte la pachet de la Radio Europa Liberă. Cavaler al Ordinului de Onoare (Republica Moldova, 2012), Ordinul Meritul Cultural în grad de Ofiţer (România, 2014).

Cartea a apărut în cadrul Programului Național de Editare al MECC.

Poți procura cartea și online, oriunde ai fi. E simplu. Intră pe shop.cartier.md/

Ebooks Cartier sunt pe iBooks sau pe shop.cartier.md/