Constantin Moscovici avea probleme de sănătate de mai mulţi ani, iar pe 18 octombrie a trebuit să fie operat, scrie JC.md. Aceeași sursă informează că înainte de a pleca în Germania, unde i-a fost făcută intervenţia chirurgicală, artistul a organizat un concert de caritate la Chişinău, reuşind astfel să adune suma necesară de bani, căci operaţia s-a dovedit a fi destul de costisitoare. Rezervat în declaraţii, naistul a dat asigurări că acum se simte mai bine, iar spectacolul menționat mai sus l-a ajutat să înţeleagă cine-i sunt adevărați prieteni.

Nici nu a revenit bine din Germania că trebuie să-şi facă din nou bagajele. Împreună cu familia sa, naistul Constantin Moscovici va pleca iar în America, unde are semnat un contract pe un termen de trei ani cu compania „Gig Label Record”.

A venit la Chişinău pentru a se pregăti de intervenţia chirurgicală care a avut loc în octombrie, în Germania. Şi cum operaţia sa fost una costisitoare, muzicianul s-a văzut nevoit să apeleze la sprijinul celor care-i apreciază creaţia, organizând un concert de caritate. Evenimentul a avut loc la Teatrul Naţional de Operă şi Balet „Maria Bieşu”, iar pe scenă au urcat colegi de scenă ai naistului atât din ţară, cât şi din străinătate.

Ajutorul a venit de unde nu se aştepta

„Acum sunt bine, mulţumesc medicilor şi lui Dumnezeu. Intervenţia a fost cam scumpă, de aceea am apelat la ajutorul mai multor persoane de la conducere, dar cum n-am primit niciun răspuns din partea lor, am mizat pe publicul meu drag, care nu m-a dezamăgit – sala a fost arhiplină. Le sunt recunoscător colegilor de scenă care m-au susţinut, atât celor de acasă, cât şi celor din Israel şi din România. A fost o seară de suflet, iar Andrei Porubin, cel care a prezentat evenimentul, a tratat cu multă delicateţe problemele şi starea mea de sănătate. Nu mi-am dorit să fac mare tam-tam pe marginea acestui subiect: important e că acum sunt bine, iar graţie spectacolului am înţeles cine-mi sunt prieteni adevăraţi şi săritori la nevoie. Vreau să vă spun că mi-au întins o mână de ajutor oameni de la care nici nu m-am aşteptat. Le mulţumesc tuturor”, a declarat Constantin Moscovici, pentru aceeași sursă.

Foto: Gulinara Vișcu

Distribuie articolul: