Manichiura este cartea de vizită a fiecărei femei, iar Nail Artista Elena Şestacov are grijă de acest lucru. Talentul, precizia, pasiunea, dar şi experienţa în domeniu o fac unică pentru miile de fete care îşi încredinţează mânuţele nail artistei. Execută numeroase tehnici, cu texturi diferite şi nuanţe, chiar şi aşa, Elena ajunge să repete acelaşi model de manichiură, pentru că aşa îi cer clientele, ce rămân impresionate de adevăratele opere de artă.

Pasiunea pentru unghii a apărut la prima vizită a unei nail artiste.

„În acea zi fusesem pentru prima dată la manichiură. Am rămas fascinată de tot procesul acesta. Ştiam că o sa pot şi eu. Pe atunci eram studentă în anul doi la ASEM, mămica mea îmi trimise bani pentru cizme. Nu prea m-am gândit mult ca până la urmă să vin acasă cu toate produsele necesare pentru alungirea unghiilor, în loc de cizme.”

A doua zi, Elena a experimentat pe unghiile prietenei sale şi aşa au fost realizate primele unghii by Elena Şestacov. Timp de doi ani practica hobby-ul pe unghiile prietenelor şi colegelor ei, până în momentul când a absolvit academia şi a fost nevoită să plece la Moscova.

 „Acolo era necesar să-mi găsesc un job, trebuia să aleg dintre un job la restaurant şi pasiunea mea pentru unghii. Am ales-o pe cea din urmă, iar în vara anului 2013 am urmat un șir de cursuri în acest domeniu, apoi am fost angajată la un salon de frumuseţe din Moscova, unde am activat timp de 2 ani.”

unghiicol1

Apoi s-a întors în Republica Moldova, căci sufleteşte oraşul Moscova îi era departe. Aşa a ajuns Nail Artista Elena Şestacov cu un program încărcat de luni până vineri, de la ora 8:00 până la 18:00, uneori făcând şi mici excepţii. Înscrierile la ea se fac cu două săptămâni înainte, iar fetele cunosc bine acest lucru.

„Lucrez doar cu gellack, pentru că ador naturalețea. L-am îndrăgit după ce am lucrat în Moscova doar cu gellack. Acolo nu mai este atât de solicitată alungirea ca la noi.”

Poţi face o comparaţie dintre preferinţele femeilor de acolo şi cele de aici?

„Pot spune că fetele de la noi au un gust mult mai rafinat şi fantezie în ceea ce ţine de Nail Design.”

Care sunt tendinţele în manichiură pentru anul 2017?

„Foarte solicitate și recomandate sunt nuanțele nude pe unghii mai lungi şi ovale sau culori aprinse pe unghii pătrate de lungime medie. Tendințele pentru 2017 în manichiură sunt: nuanțele metalice, imprimeuri grafice, unghii multicolore, unghii ombre, matte, unghii cu mult sclipici”, menționează Elena.

Dar pentru această vară?

Pentru această vară eu recomand unghile colorate cu diverse imprimeuri de vară, ombre, efect metalic, nude și nude-matte, clasicul french, unghiile albe și unghiile cu sclipici.

unghiii323

Câteva recomandări pentru îngrijirea manichiurei după ce plecăm de la un Nail Artist?

„Gellack-ul nu iubește apa, de aceea este necesar ca după ce plecăm de la manichiura, timp de două ore jumătate să nu aveți contact cu apa, în general se recomandă ca în acea zi să evitați chiar şi piscinele. Este interzisă sauna. Aş putea să recomand mănușile atunci când sunt realizate treburile casnice, datorită acestora atât manichiura se va păstra mai bine, cât şi pielea mâinilor va fi protejată de substanțele chimice. Şi fiecare doamnă trebuie să cunoască că mâinile sunt cele care ne dezvăluie vârsta în cele mai multe cazuri. Nu recomand unghiile încărcate, unghii în care sunt folosite mai multe stiluri. Evitaţi culorile închise sau aprinse pe unghii lungi de forma pătrată.

Foto: Arhivă personală

Autor: Gabriela Grițco, stagiară