Povestea formației Backstreet Boys începe în Orlando, Statele Unite, în 1993, când elevii de liceu l-au numit A.J. McLean și Howie Dorough se potrivesc cu Nick Carter la audiții locale de muzică și televiziune. Cei trei, uniți de pasiunea pentru muzică și dans, decid să creeze un grup. De asemenea, îi invită pe Kevin Richardson și Brian Lattrell să participe cu ei. Cu formația deja completă, Backstreet Boys au început să joace în orașul Orlando.

Backstreet Boys avea un repertoriu de cântece captivante și posedau abilități mari de dans. Asta însemna că un milionar pe nume Lou Pearlman i-a observat și a vrut să profite de venă pentru a face afaceri. Pearlman a creat o companie numită TransCon, care a preluat sarcinile de promovare pentru grup.

The Backstreet Boys, grație eforturilor de promovare ale lui Lou Pearlman, au reușit să semneze un contract cu casa de discuri Jive. Era anul 1995 și Backstreet Boys au început să se facă cunoscuți, curios, în afara Statelor Unite, în Europa. Acolo, Backstreet a reușit să obțină câteva discuri de aur cu piese precum „We’ve Got It Goin’ On” și „I’ll Never Break Your Heart”. În 1996, Backstreet Boys și-au publicat primul album, care le-a permis să cucerească piețele din Europa și Asia, captivând inimile a milioane de tineri de cincisprezece ani. Titlul discului ar fi, desigur, „Backstreet Boys”.

Pentru a reuși în Statele Unite, Backstreet Boys se închid într-un studio cu mai mulți producători. Rezultatul a fost o lucrare plină de temele principale ale grupului care triumfase deja în Europa.

Foarte curând Backstreet Boys a devenit un reper pentru o generație de adolescenți din Statele Unite. Pentru a face acest lucru, experții în marketing care au lucrat cu grupul au acordat diverse roluri membrilor trupei: Nick, simpaticul (fratele și cântărețului Aaron Carter), A.J. nebunul, Brain cel dulce, Howie cel cinstit și Kevin cel frumos. În acest fel, fiecare fan avea un membru al trupei cu care să se identifice.

În 1996, Backstreet Boys au decis să rupă contractul care i-a unit cu Lou Pearlman, acuzându-l că păstrează o parte din profiturile care le corespundeau membrilor trupei și la scurt timp după Brian a suferit o operație delicată la inimă pentru a rezolva o problemă genetică de care suferea.

Dar în 1999 Backstreet Boys s-au întors cu un nou loc de muncă, intitulat „Millennium”, al doilea album al lor în Statele Unite. Sunetul albumului este de o calitate foarte înaltă și a păstrat tot stilul Backstreet. Cu „Millennium”, Backstreet Boys ajung pe primul loc în topurile din nenumărate țări, atât din America, Europa și Asia, vânzându-se în peste 10 milioane de exemplare în întreaga lume.

În anul 2000 trupa Orlando a publicat „Black & Blue”, o lucrare mai matură decât precedentele. Această lucrare a fost urmată de o compilație de cele mai mari hituri, intitulată „The Hits: Chapter One”.

Distribuie articolul: