Dacă îți place vânăta, dar nu știi ce să mai prepari din ea, îți recomandăm o rețetă nouă: musaka de vinete.

Ingrediente pentru 4 persoane

4 vinete medii
1 ceapă medie
Carne tocată de vită sau de miel (500 gr)
Ulei de masline
Sare
Roșii ori sos de roșii
2 catei de usturoi
Vin alb
Cașcaval ras
Oregano

Pentru bechamel:

70 de grame de unt
70 de grame de făină
700 ml lapte
Piper
Nucşoară
Sare

Rețetă video Musaka sau prăjitură cu vinete

 

Pentru inceput spalam bine vinetele si le taiem nedecojite in felii de aproximativ 1 cm.

În continuare punem vinetele tăiate într-un recipient și adăugam sare, o sa le lăsăm așa cam 30 sau 40 de minute. Așa vom elimina amărăciunea de la vinete.

Între timp ce vom pregăti carnea pentru umplutură. Tăiați ceapa, cățeii de usturoi tocați foarte mărunt și puneți-o într-o tigaie la fiert la foc mediu cu doua linguri de ulei de măsline.

Când ceapa este transparentă adăugăm carnea tocată și condimentăm cu sare si piper negru măcinat și călim aproximativ 5 minute la foc mediu. Se adaugă paharul de vin și se lasă să se evapore 3 sau 4 minute.

Adăugăm 3 linguri de roșii tăiate, or sos de roșii. Se amestecă bine și se mai lasă roșia să fiarbă 3-4 minute la foc mediu, amestecând din când în când. Puteți adăuga un praf de zahăr la roșie pentru a o înmuia puțin și a elimina aciditatea. Se ia de pe foc și se lasă puțin umplutură să se călească.

Vinetele pe care le-am tăiat, le scurgem bine, le uscăm cu hârtie de bucătărie și le prăjim într-o tigaie cu puțin ulei, nu prea mult, dacă este nevoie le adăugam pe măsura ce facem vinetele. Le scoatem pe o farfurie cu hârtie de bucătărie pentru a îndepărta excesul de ulei.

Între timp pregătim bechamelul.

Cum se aranjează musaka de vinete.
Într-un recipient pentru cuptor, puneți un strat de vinete la bază.

Apoi punem un alt strat de umplutură de carne tocată și puțin bechamel.

Încă un strat nou de vinete și apoi din nou umplutura și încă puțin bechamel.

Acoperim cu sosul bechamel și puțin cașcaval ras deasupra și oregano.

La final, preîncălzim cuptorul la 200 de grade și când este gata punem musaca de vinete pentru aproximativ 20 de minute cu cuptorul deasupra și jos și încă 10 minute cu cuptorul doar deasupra până devine auriu.

Dar la această rețetă trebuie să faci și sos bechamel. 

Cum faci acest sos?

Ingrediente:

unt (40 g)
făină de grâu (40 gr)
lapte (500 ml)
Sare
Piper
Nucşoară

Mod de pregătire a sosului bechamel:
Punem untul într-o tigaie, când este topit adăugăm făina și fără să ne oprim din amestecat, ca să o integram bine. Trebuie să lași făina să fiarbă câteva minute cu untul ca să fie făcută bine și să nu aibă gust de crudă.

Acum, adăugăm laptele puțin câte puțin, fără să ne oprim din amestecat, important este ca laptele să nu fie rece de la frigider, trebuie să fie la temperatura camerei sau puțin călduț, astfel veți evita cocoloașele.

Se adaugă sare, piper și nucșoară.

 

 

 

Distribuie articolul: