Aceasta este o recomandare de carte mai ales pentru cei determinați și cu o bună capacitate de concentrare. Munca profundă este ca o superputere în economia acclerată a zilei de astăzi. Cu toate acestea, majoritatea oamenilor nu o pot face – își petrec ziua răspunzând la e-mail-uri și participând la întâlniri, productivitatea lor fiind foarte slăbită, pentru că sunt distrași de ecranul computerului și/sau de telefonul lor.

Munca profundă este, așadar, capacitatea de a te concentra asupra unei sarcini solicitante, fără distragerea atenției, din punct de vedere cognitiv. Dacă vei învăța această abilitate și o vei aplica, vei fi cu mult înaintea concurenței.

Odată cu revoluția gulerelor albe, a avut loc o schimbare în educație și performanță, în forța de muncă.

Munca profundă este o abilitate care îți permite să stăpânești rapid informații complicate și să obții rezultate mai bune, în mai puțin timp. Această carte îți va oferi informații despre cum să ai o carieră mai împlinită și îți va permite să iei lucrurile în propriile mâini.

Autorul și profesorul Cal Newport adoptă în „Muncă profundă: reguli pentru un succes concentrat într-o lume distrasă” o abordare diferită a subiectului de generare a impactului, într-o epocă în care suntem în permanență conectați. Cartea se concentrează asupra modului în care putem folosi cunoștințele pe care le-am dobândit de la prietenii noștri de pe Facebook și LinkedIn întru atingerea excelenței profesionale și abundenței.

Cartea aceasta poate duce standardul personal de performanță sus de tot și să-l țină acolo! Dacă vrei să înțelegi mai bine de ce unii oameni sunt plătiți bine la muncă și le reușesc pe toate pe lângă lucru (parcă și familie frumoasă au, și poze zâmbărețe, și arată bine, dar culmea! mai și lucrează eficient), recomandăm cu căldură Deep work de Cal Newport.

Distribuie articolul: