S-ar părea că un ingredient produs de simpaticul codobelc despre care cântam în copilărie este foarte valoros în produsele cosmetice, folosit fiind cu precădere de către companiile producătoare de cosmetică de îngrijire din Asia.

Încă de pe vremea lui Hipocrate, laptele de melc zdrobit și acru era cunoscut pentru efectul benefic asupra acneei. Iar la sudul Italiei se folosea acest ingredient pentru a trata negii, hiperkeratoza și leziunile pielii.

Mucina de melc are un efect de hidratare, regenerare, hrănitoare și efect antiinflamator. Este un ingredient 100% natural, foarte bogat în nutrienți, ce este extras din cochiliile unor specii de melci de apă dulce. Conține aminoacizi, minerale și vitamine.

Aminoacizii sunt cei ce contribuie la procesul de regenerare a pielii, la menținerea elasticității ei și la hidratarea profundă. Mineralele și vitaminele protejează pielea de acțiunea radicalilor liberi și a razelor UV.

De ce să folosim mucina de melc? Deoarece are o sumedenie de beneficii pentru piele, făcând-o catifelată și plăcută la atingere. Mucina de melc este un excelent antiinflamator, de aceea persoanele ce suferă de erupții acneice ar trebui să includă acest component activ în rutina de îngrijire. Mucina de melc curăță în profunzime și normalizează secreția de sebum, prevenind congestionarea porilor și apariția punctelor negre.

Faptul că este un ingredient 100% natural îl face potrivit pentru toate tipurile de piele. Care ar fi produsele ce conțin mucina de melc?

Cremele și plasturii pentru ochi. Mai ales persoanele ce au tenul matur și sensibil pot opta pentru acest ingredient. După cum se știe, pielea din jurul ochilor este mai subțire și mai uscată decât pielea tenului și este absolut necesar să fie hidratată bine, mai ales că, odată cu vârsta, apar probleme precum pungile de sub ochi, cearcănele și ridurile.

Cremele de față. Ideale pentru tenul matur, dar și pentru tenul tânăr, acestea vor calma pielea în profunzime, diminuând vizibil ridurile și liniile fine.

Măștile de față. Fie că e vorba de măștile de tip țesătură sau cele sub formă cremoasă, acestea se potrivesc tuturor tipurilor de ten, pentru că sunt bogate în nutrienți naturali.

Ser facial sau esență. Acest tip de produs este recunoscut mai ales pentru calitățile sale specifice de iluminare a tenului, pentru efectul de piele de porțelan caracteristică femeilor din Coreea.

Are acest ingredient efecte secundare? Cu toate că este un produs blând, există riscul reacțiilor alergice ale pielii, de aceea este absolut necesar să faci testul cutanat pe o porțiune mică de piele înainte de utilizarea produsului.

Specialiștii nu au restricții în ceea ce privește combinarea mucinei de melc cu alte ingrediente active, dar atenționează că un efect de lifting și stopare a ridurilor îl au produsele ce, pe lângă mucina de melc, au la bază antioxidanți sau retinoizi. La fel de eficient este tandemul dintre mucina de melc și vitamina C, acidul glicolic sau alte ingrediente hidratante.

Distribuie articolul: