În timp ce zeci de state anunță depistarea noii tulpini de coronavirus, care este mult mai contagioasă, autoritățile de la Chișinău sunt abia în proces de achiziționare a echipamentelor necesare în acest sens. Până atunci, la necesitate, probele vor fi expediate laboratoarelor din alte țări, informează Agora

„La moment, laboratoarele publice din cadrul ANSP nu au capacitatea de a depista noua tulpină a virusului SarsCov-2, însă, la necesitate, probele vor fi expediate laboratoarelor regionale. În acest sens, specialiștii ANSP sunt instruiți conform regulamentelor internaționale privind prelevarea probelor. Totodată, menționăm că MSMPS, cu suportul OMS, este în proces de achiziționare a echipamentelor necesare pentru diagnosticarea noii tulpini a virusului”, a anunțat echipa de comunicare a Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

Anterior, și fosta șefă de la Sănătate, Viorica Dumbrăveanu, spunea că infecțiile cu noua tulpină de COVID-19, ceea ce reprezintă o mutație genetică a virusului, nu pot fi depistate în laboratoarele din Republica Moldova.