Într-o sanie „zburătoare”, Moș Crăciun a ajuns cu daruri și la Spitalul Municipal pentru Copii Nr. 1. Zeci de micuți au primit jucării educative de la înălțime, marți seara. „Am hotărât să intervenim pentru a salva Crăciunul”, a spus unul dintre organizatorii acțiunii, Igor Hîncu, menționează Agora

„Am aflat că la Spitalul Clinic Municipal pentru Copii Nr. 1 nu a fost Moş Crăciun, iar cei 60 de copii internați au rămas fără cadouri. Am hotărât să intervenim pentru a salva Crăciunul… Pandemia de COVID-19 nu poate anula Crăciunul şi bucuria copiilor de a primi daruri, aşa că am găsit un mod inedit de a-l duce pe Moş Crăciun la fereastra fiecărui micuț, cu respectarea restrictiilor si a regulilor sanitare”, a povestit Igor Hîncu.

Mai exact, s-a decis crearea unei sănii zburătoare în atelierul EduJoc, de la Floreni. Proiectul a fost elaborat de Mihai Stamati.

Săniuța a trecut cu brio testele, a fost decorată cu luminițe și umplută cu jucării educative. A fost montată pe nacela unui autoturn, iar în seara de 5 ianuarie a „aterizat” la geamurile spitalului.

Cum a avut loc acțiunea, puteți vedea în fotografiile realizate de Alexandru Kiriak:

„Bucuria de a lumina fețele micuților, de a le arăta grijă şi afecțiune, de a le uşura greutatea perioadei de spitalizare a devenit pentru noi magia Crăciunului”, ne-a spus Igor Hîncu în urma evenimentului.