Banca Națională a Moldvoeni a emis o monedă comemorativă dedicată medicilor implicați în lupta cu COVID-19. Anunțul a fost făcut de guvernatorul BNM, Octavian Armașu, în cadrul unui briefing de presă. Oficialul a precizat că primele monede vor fi oferite instituțiilor medicale care au luptat primele cu infecția de coronavirus de tip nou. Este vorba despre: Institutul de Medicină Urgentă, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Toma Ciorbă, Spitalul Clinic Republican, Timofei Moșneaga precum și Centrului COVID-19, Chișinău, informează AGORA.md.

„Restricțiile legate de pandemie au expus riscurilor și incertitudinilor și sistemul bancar din Moldova. BNM a reacționat prompt. La încheierea acestui an vin cu un mesaj care să ne detașeze de eforturile depuse de toți. Este pusă în circulație o monedă comemorativă dedicată celor pentru care anul 2020 a fost o mare provocare – lucrătorii din domeniul medical. Dragi medici, asistenți, lucrători din domeniu, BNM se închină în fața Dvs! Vă mulțumesc pentru efort și abnegație. Sunteți adevărați eroi. Ați dovedit că niciun pericol nu vă stă în cale pentru a salva viețile altora sacrificându-vă propriile vieți”, a spus Armașu.

Șeful BNM a precizat că „Medicul meu, eroul meu” este a opta monedă comemorativă emisă în acest an.

Pe monedă, în planul central, este reprezentată imaginea a doi medici pe fundalul hărții Republicii Moldova. În partea stângă, cu majuscule, este gravată inscripția „Medicul meu-eroul meu”. Moneda este confecționată din argint, ambalată în capsulă de metacrilat transparent.

Monedele pot fi cumpărate de la băncile comerciale din Moldova.

Distribuie articolul: