Relațiile nu sunt ușor de gestionat, întrucât trebuie păstrat permanent un echilibru între dependența de celălalt și dorința de libertate. Totuși, într-un cuplu cel mai important e să existe respectul, dar după cum deja știm, nu întotdeauna promisiunile se realizează. În acest articol vorbim despre înșelare. 

Infidelitatea pe cât este de ascunsă, pe atât este de frecventă. Conform, thriveglobal, studiile arată că un procent semnificativ de cupluri, căsătorite sau nu, se confruntă cu o astfel de criză de-a lungul relației – până la 25% din cuplurile căsătorite și până la 75% din cuplurile necăsătorite.

Totodată, se spune că odată ce am fost infideli într-o relație, avem de trei ori mai multe șanse să fim din nou infideli în viitor, comparativ cu persoanele care nu au acest comportament în istoria lor de viață.

Subiectul infidelității este des discutat și din păcate des întâlnit în relații. Jurnalistul Dorin Galben a abordat și el acest subiect pe rețelele de socializare. Iată câteva istorii despre înșelare, moldovenii de data aceasta, fiind foarte deschiși.  

Descoperă alături de noi câteva istorii despre infidelitate, iar la final să o povestești și pe a ta, în caz că ai avut-o.

„Coşmarul meu a început după șapte ani de căsătorie, atunci am născut al doilea băieţel care avea 11 luni. Am aflat de infidelitatea soțului cu o fetiță de 19 ani, eu totuși simțeam că el până într-un final mă va înșela. Am aflat într-un mod ciudat, el vorbea la telefon cu cineva, atunci eram la părinții lui acasă, îl întreb cu cine vorbeşte şi îmi face cu mâna să mă duc, îl întreb pe un ton mai apăsat cu cine vorbește, iar el închide telefonul. Atunci eu eram sigură, am simțit. Mă cobor la socri și le spun că feciorul lor mă înşeală, chiar dacă nu eram 100% sigură. De la început mă mințea că e secretara de la lucru și că nu au nimic, dar totuși până într-un final, fata singură a venit și a recunoscut că au o relație deja de șapte luni”. 

„Eram împreună deja de jumătate de an și într-o seară pur și simplu mi-a pus să vizionăm ceva la calculator, iar acolo era un video unde el face dragoste cu prietena mea. Nu înțeleg de ce a filmat și de ce mi-a spus într-un astfel de mod. Totuși eu în aceeași zi am plecat și am trecut peste. De atunci au trecut deja patru ani și un pic, iar el tot îmi scrie și îmi spune că îi pare rău”.

„Eu eram în spitalul din Tiraspol cu mama mea, aveam grijă de ea pentru că se simțea rău. Fostul meu a rămas la Chişinău să aibă grijă de casă. Practic în toată ziua mă suna să mă întrebe când vin acasă, dar eu nu am atras atenția la acest lucru. Mai aveam și așa zisa prietenă (o consideram eu atunci) care la fel mă întreba destul de des când mă întorc. Totuși, din pură întâmplare, eu am anunţat că mă întorc înapoi la Chişinău într-o zi de vineri, dar am venit joi dimineața cu primul transport public. Ajungând acasă, îi găsesc pe amândoi în pat goi.  De atunci am dispărut atât din casă, cât și din viața lor”.

„În ai noştri 17 ani de căsătorie am răbdat mult de la el, înșelări, violență față de mine şi chiar față de copii. Răbdam pentru că nu-mi imaginam să fiu femeie divorțată, era o rușine, deoarece așa am fost educată.  Totul a fost până într-o zi când am aflat că el era deja de ceva timp cu mireasa fratelui meu, noi trebuia să le fim chiar și naşi de cununie. Atât de mult țineam la acea fată, îi dăruiam și hainele de pe mine. Era o fată modestă şi retrasă, dar cum se zice în popor: „pisica blândă zgârie rău”. El nici măcar nu a vrut ceva să-mi explice, pur și simplu a plecat la ea, chiar și până în ziua de astăzi sunt împreună, de copiii lui nu vrea să audă, însă ei suferă”

Tu ai avut parte de infidelitate în relație?

Sursa: intagram/Dorin Galben 

Distribuie articolul: