Constantin Lungu și-a dorit o escapadă la mare, dar s-a ales cu senzații mult mai tari decât cele planificate. El și prietenii săi au rămas fără bani, telefoane mobile și mașini. Totul s-a întâmplat la sfârșitul lunii iunie, în Zatoca. Au închiriat o garsonieră, au parcat mașinile în curte și au mers pe malul mării, iar când au revenit mașinile și obiectele personale din locuință lipseau. Tinerii din Căușeni presupun că în această schemă ar fi implicată și poliția de acolo. 

Rămași fără un bănuț, așa cum e firesc, victimele s-au adresat la Consulatul Republicii Moldova la Odesa. Au trebuit să aștepte trei zile ca să primească titlul de călătorie pentru care au mai și trebuit să plătească. Băieții au umblat cu cerșitul prin Zatoca pentru a găsi banii.

„Ne-a răspuns o doamnă, care vorbea în rusă și ne-a spus că urgența pentru ei este atunci când un moldovean este mort, iar situația noastră poate să aștepte până luni, după ora 9.00. Pentru a ni se elibera acest titlu de călătorie ni s-a cerut 25 euro. Noi am cerșit sâmbătă și duminică, acolo la Zatoca, ca să putem ajunge luni dimineață la Odesa. Am adunat 1000 de hrivne, din aceste 1000 am plătit 470 la consulat pentru titlul de călătorie. Este groaznic”, a povestit Constantin Lungu pentru sortv.info.md.

Distribuie articolul: