În urma asaltului de la Capitoliu, când susţinătorii lui Donald Trump au intrat în clădire pentru a împiedica Congresul să certifice voturile electorilor în alegerile prezidenţiale din 3 noiembrie,  au fost reținute zeci de persoane. Printre acestea și o tânără care s-a născut în orașul Bălți din țara noastră, alături de mama sa, scrie adevărul.ro. Potrivit sursei citate,  Eugenia Malimon, în vârstă de 54 de ani, şi fiica acesteia, Kristina Malimon, ambele şi cetăţeni ai SUA, au fost acuzate de pătrundere ilegală în Capitoliu, scrie Agora.  

Kristina Malimon are 28 de ani și este activistă în Partidul Republican, simpatizantă înflăcărată a preşedintelui american, Donald Trump. De asemenea, ea este  vicepreşedintele Organizaţiei de Tineret a Republicanilor din statul Oregon, oraşul Portland.

Într-un interviu pentru presa rusă, Kristina Malimon a declarat că este originară din oraşul Bălţi. Pe contul său de Instagram, Kristina Malimon a declarat că nu este de acord cu rezultatul alegerilor din SUA. În opinia sa, scrutinul a fost fraudat, iar Donald Trump este cel care a învins în alegeri.

Într-un video publicat pe pagina sa de YouTube, în contextul alegerilor prezidenţiale din SUA, Kristina Malimon s-a adresat cetăţenilor slavi stabiliţi în SUA, pe care îi îndeamnă să „salveze America de socialism”. Ea susţinea că „religia este în pericol” şi că toţi trebuie să voteze cu Donald Trump.

În noaptea de 7 spre 8 ianurie, Statele Unite ale Americii au scris, din nou, istorie. Un exercițiu electoral și democratic care părea să înceapă în mod firesc, s-a transformat într-un adevărat haos, cu asedii, oameni răniți și pierderi de vieți. Miercuri, Congresul SUA s-a reunit pentru a valida victoria democratului Joe Biden.

În total în urma violențelor de la Capitoliu au murit patru persoane.