Cartea de bucate a Natei Albot, publicată în română și engleză și premiată în China drept cea mai bună carte de bucate din Europa de Est, va avea o a doua ediție. De data aceasta, pe lângă rețetele din bucătăria mamei sale, Nata va include și experiențe culinare pe care le-a adunat din călătoriile prin toate colțurile Republicii Moldova.

„Eat like Moldovans” a Natei Albot va merge în China pentru a fi premiată. Iată ocazia (Video)

„Lucrez acum la continuitatea cărții „Moldova din Bucătăria mamei mele” și experiențe culinare din Moldova. În ea vor fi restul rețetelor care nu au întrat în prima carte, că sunt o sumedenie – devenea cartea prea scumpă. Voi include și toate experiențele mele culinare, inclusiv din photo-trip-ul de anul trecut – „Gustar Experience” – am fost în multe locuri din Republica Moldova unde am fost hrăniți foarte gustos, cu mâncare locală, din ingrediente foarte proaspete și de sezon, dăruite cu multă ospitalitate.

Vedeți aici o relatare „Gustar Experience” pe zile: ZIUA I, ZIUA II, ZIUA III, ZIUA IV.

Moldova din bucataria mamei mele

Eu vreau ca oamenii care vor ajunge să răsfoiască a doua carte deja, în afară de rețete, să găsească destinații turistice din țară. sau, dacă o traduc iarăși în engleză, străinii să vadă să pot să mănânce asta sau asta acolo sau acolo. Anul acesta voi mai lucra la fotografii, iar publicarea îmi doresc să fie posibilă pentru la anul”, a mărturisit Nata Albot în cadrul unui interviu acordat pentru revista EA.md.

nata cu mama