Moldo Crescendo Trio un concept inedit de muzică bună urmeaza a fi sustinut la Chișinău de către trei din cei șase soliști de la Moldo Crescendo. De la Berna, direct pe scena sălii cu Orgă din Chișinău.

Muzica, talentul și dorința de a fi mai buni ăi reunește în perioada 17-25 noiembrie pe Dan-Iulian Drutac (vioara)Constantin Borodin (violoncel) și Marcel Lazăr (pian) la Berna, Elveția, unde vor participa la unul dintre cele mai prestigioase master-class-uri de muzică de cameră din Europa – ECMA (European Chamber Music Academy). Urmând cursurile acestui master, învățând de la cei mai buni și descoperind noi „tărâmuri” în propriile lor suflete, aceștia revin direct la Chișinău pentru a împărtăși cu publicul de aici muzica de calitate.

Evenimentul Moldo Crescendo Trio va avea loc pe 27 noiembrie, începând cu ora 19:00 la Sala cu Orga, iar în cadrul acestuia vor fi interpretate două trio-uri de Wolfgang Amadeus Mozart și Johannes Brahms. Soliștii „Moldo Crescendo”, înainte de toate, cred într-o lume a muzicii și capacitatea omului de a simți doar ceea ce înțelege, prin urmare interpretarile vor fi însoțite de tradiționalele explicații.

Educația se numără printre pilonii culturii, de aceea elevii și studentii institutiilor de muzică au acces gratuit în cadrul evenimentului la prezentarea carnetului, iar pasionarii și admiratorii muzicii de cameră își pot asigura un loc în sala de concert prin achiziționarea unui bilet pe iticket.md.

Evenimentul este sustinut de către Direcția Cultură a Primăriei Chișinău, iar atmosfera deosebită a acestuia va fi asigurată de către Bostavan, care pregatesc o degustatie de spumant înainte de începerea concertului.

Detalii despre eveniment se gasesc aici.

***
Moldo Crescendo este un festival de muzică clasică, creat de tineri nascuți în Moldova, care studiază sau au studiat în diferite colțuri ale Europei – Londra, Geneva, București, Cluj, Moscova, Maastricht s.a. De 4 ani, în fiecare vară ei organizează concerte de muzică clasică, pentru a aduce oamenii mai aproape de muzica clasica, și muzica clasică mai aproape de oameni.