Vor avea loc modificări în programul educațional din Ucraina. Așadar, potrivit diez.md, Andrii Vitrenko, viceministrul Educației al Ucrainei, a anunțat despre modificările programului educațional de la 1 septembrie 2022. În școlile din Ucraina elevii nu vor mai studia romanul „Război și Pace” de Lev Tolstoi.

De asemenea, din curriculum vor fi excluse și alte opere din literatura rusă.

„Toate acestea vor fi complet excluse din literatura străină. Ei bine, de exemplu, «Război și Pace». Astfel de lucruri nu vor mai fi studiate în Ucraina. Adică tot ce cântă «trupele orci» va dispărea din programul literaturii străine”, a declarat Vitrenko.

Andrii Vitrenko a mai comunicat că au existat discuții și pe tema excluderii altor scriitori ruși din programa școlară.

„Acum sunt în desfășurare discuții la nivel profesional și sunt foarte tensionate. Membrii grupurilor de lucru, care au fost selectați de ministerul nostru, vor ajunge, sunt sigur, la o înțelegere, și vom vedea un program actualizat despre literatura străină”, a mai subliniat viceministrul Educației al Ucrainei.

Sursa: diez.md

Trăim vremuri grele și îți aducem informații vitale oră de oră. Ajută-ne să rezistăm. Fii alături de jurnalismul de calitate și noi te vom răsplăti cu cele mai noi știri!
Donează pe Patreon ca să putem continua activitatea portalului mediatic ea.md.

Distribuie articolul: