Pe 17 decembrie, Misiunea Socială „Diaconia” în parteneriat cu Moldova 1 și Moldova 2, au organizat Telemaratonul Naţional „În brațele mamei”. Evenimentul este la cea de a doua ediţie, fiind o acţiune din cadrul campaniei de Crăciun. Campania are drept scop colectarea de fonduri pentru susținerea cuplurilor mamă-copil din cadrul Programului „În brațele mamei”, dezvoltat de Diaconia din anul 2010.

La eveniment au participat peste 60 de donatori, persoane publice şi experţi. De asemenea, mai mulți artiști autohtoni au susţinut campania prin prezenţa la eveniment, printre care: Corina Ţepeş şi Costi Burlacu, Aura,  Nely Ciobanu, Maria Iliuţ şi Ansamblul Etnofolcloric Crenguţă de Iederă, Familia Cuciuc etc.

Pe parcursul a 4 ore, în direct, a fost organizat un atelier de confecţionare a jucăriilor de brad cu participarea donatorilor şi partenerilor Diaconiei, recitaluri de colinde, prezentare de modă pentru mămici şi copii, licitaţie de caritate, dar şi interviuri cu foşti şi actuali beneficiari, specialişti în domeniul protecţiei sociale a copilului, donatori.

Mihaela Belei, coordonator Program ,,În braţele mamei”: ”Le mulţumim tuturor pentru implicare şi receptivitate. Suntem foarte fericiţi că sunt mulţi oameni cu inimă mare care ne susţin şi ne ajută să oferim mamelor din Centru Maternal sprijinul de care au nevoie. Implicarea fiecăruia este foarte importantă pentru noi, aşa cum din resursele adunate vom reuşi să asigurăm o parte din necesităţile acestor copii. Îndemnăm ca aceste gesturi de bunătate să nu se termine aici, iar cei care au posibilitatea să intervină o pot face pe tot parcursul anului.”

Evenimentul a fost o ocazie să ne unim eforturile pentru a-i oferi fiecărui copil șansa de a rămâne alături de cea care i-a dat viaţă şi bucuria firească de a-i spune „mamă”. Toate resursele adunate vor  fi folosite pentru susținerea cuplurilor mamă-copil asistate în cadrul Centrului Maternal.

În 2016, grație efortului a sutelor de voluntari, donatori și susținători ai campaniei, au fost adunați peste 120 de mii de lei, ceea ce înseamnă cca 800 de zile de siguranță în Centrul Maternal.

Toţi cei care nu au urmărit evenimentul o pot face acum.

Vezi aici istoria de viaţă a unei mame din Centrul Maternal.