Dacă în majoritatea țărilor lumii există tradiția de a merge în fața altarului în rochii de mireasă de culoare albă, lucrurile stau altfel în țările asiatice. Grație normelor culturale existente acolo, tinerele se căsătoresc în altfel de rochii, iar BuzzFeedVideo realizat o trecere în revistă ale acestor obiceiuri.

Tendința de a purta rochie albă în fața altarului vine de la Regina Victoria, care, în 184o, s-a căsătorit cu Prințul Albert purtând o rochie albă. Anterior acesteia, rochiile de mireasă se confecționau din culorile actuale vremurilor, roșul fiind alegerea de bază. Apoi, țările din Europa, America de Nord și de Sud, dar și din alte părți ale lumii, au stabilit că miresele trebuie să poarte tot rochii de culoare albă.

Modelele din imaginile de mai jos, și-au dorit să arate cât de diferit este abordată rochia de mireasă în țările asiatice.

Thailanda. Model: Tiffany Toto. Rochiile tradiționale de mireasă, purtate în Thailanda, se numesc Chut Thai Phra Ratcha Niyom și prezintă diferite stiluri, însă lasă de fiecare dată descoperit unul dintre umeri.

1

Afganistan. Model: Safiya Nygaard. Bogăția istoriei acestei țări se regăsește și în designul rochiei naționale de mireasă. Nunțile afgane sunt generoase, indiferent de clasa socială a mirilor. Verdele este o alegere comună.

enhanced-5059-1451789613-1

Vietnam. Model: Kaylen Dao. Împotriva oricărei influențe, ținutele de mireasă din Vietnam sunt compuse din pantaloni, tunică și pălărie. Mireasa vietnameză poartă roșul, care este ales pentru a aduce noroc în cuplu.

enhanced-5479-1451791061-10

India. Model: Sonica Patel. Această țară e recunoscută și pentru nunțile sale spectaculoase. Miresele din India poartă rochii bogate în stiluri și culori, iar mătasea de culoare roșie e una dintre cele mai comune opțiuni. Detaliile fine, de tipul broderiilor și ornamentelor, fac ca rochiile de mireasă să arate fenomenal. Rochiile sunt accesorizate cu bijuterii, dar și tatuaje cu henna, aplicate pe mâinile și picioarele mireselor.

enhanced-28278-1451792086-1

Coreea. Model: Ashley Park. Înainte de divizarea Coreei de Nors de cea de Sud, exista o națiune unită, cu aceeași istorie. Hanbok este costumul național coreean – o rochie multucoloră, sub formă de clopot. Miresele își decorează coafurile, iar accesoriile poartă o cromatică potrivită vârstei.

enhanced-28911-1451802844-1

 

Foto, Video: Buzzfeed

Distribuie articolul: