Cei trei minori învinuiți de omorul adolescentei au fost condamnați la șase ani și opt luni de închisoare. Familia fetei a cerut și despăgubiri de patru milioane de lei, despre care instanța se va expune într-un alt proces de judecată.

Familia victimei nu este mulțumită de decizie și o va ataca la Curtea de Apel ca să ceară o pedeapsă mai dură.

„Cretinilor, cum dormiți după ce ați omorât? Cum dormiți după ceea ce ați făcut cu tânăra?”, au strigat la minorii condamnați apropiații fetei. Replica nu a rămas fără un răspuns. Unul din tineri a înjurat familia și a zis să închidă gura.

„Bătaie de joc, iată ce vreau să spun. Moartea lui Cristina, 6 ani și 8 luni și vedeți cum râd. Au fost agresivi la toate ședințele. Au demonstrat că sunt tot aceiași. Noi o să mergem mai departe”, a declarat mama victimei ucise în bătăi, Lucia Parhomenco.

Șeful Procuraturii Strășeni, Alexandru Rață, a explicat că pedeapsa nu poate fi mai dură, căci legea prevede 10 de ani închisoare pentru o asemenea faptă dacă a fost comisă de un minor, termen care este redus cu 1/3 atunci când persoana își recunoaște vina. Jurnaliștii realitatea.md

La crima de la Strășeni au participat patru băieți, însă ultimul nu poate fi cercetat penal pentru că are doar 13 ani. Minorii au ucis-o pe Cristina Parhomenco în vârstă de 14 ani din Strășeni în toamna anului trecut.  Adolescenta a dispărut pe 25 noiembrie 2016, după o plimbare în parc cu niște prieteni, iar peste cinci zile, a fost găsită moartă într-o clădire părăsită din localitate. Expertiza medico-legală a arătat că fata a fost lovită în cap de nenumărate ori, cu un obiect greu, iar în urma rănilor a murit.