Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a dispărut brusc din spațiul public. Jurnaliștii ruși au remarcat că ministrul apărării Serghei Șoigu nu a mai fost văzut în public din data de 11 martie, fiind practic absent din spațiul public în ultimele 12 din cele 28 de zile ale războiului din Ucraina.

Despre absența lui Șoigu au comunicat jurnaliștii de investigație din Rusia, de la publicațiile „Mediazona” și „Agenție”. Anterior, ministrul rus al Apărării era foarte activ în mass-media. El a sporit substanțial numărul ofițerilor de presă din cadrul ministerului Apărării de la Moscova după ce și-a preluat mandatul, fiind foarte atent la imaginea sa publică.

Agenstvo relatează că până pe 11 martie Șoigu obișnuia să apară la știri aproape zilnic dar că se pare că acesta ar avea probleme de sănătate. O cunoștință a sa din cadrul ministerului le-a relatat jurnaliștilor de la Agentstvo, că Șoigu ar suferi de o afecțiune cardiacă.

Ultima dată când ministrul rus al apărării a fost văzut în public a fost în data de 11 martie, când a fost filmat decorând militari care au participat la „operațiunea militară specială” declanșată de Kremlin în Ucraina.

Pe 18 martie Șoigu a fost menționat într-un comunicat publicat pe site-ul Kremlinului care afirmă că acesta și președintele Vladimir Putin au discutat despre „progresul operațiunii speciale din Ucraina” cu membrii permanenți ai Consiliului de Securitate al Rusiei. Comunicatul Kremlinului afirmă că Șoigu a fost prezent la întrunire însă nicio imagine sau înregistrare video de la aceasta nu a fost publicată.

Serviciile de informații ucrainene susțin că singurele persoane din poziții de putere din statul rus care susțin războiul din Ucraina sunt Putin și Șoigu.

Sursa: hotnews.ro

Trăim vremuri grele și îți aducem informații vitale oră de oră. Ajută-ne să rezistăm. Fii alături de jurnalismul de calitate și noi te vom răsplăti cu cele mai noi știri!
Donează pe Patreon ca să putem continua activitatea portalului mediatic ea.md.

Distribuie articolul: