Un nou proiect de hotărâre a fost pregătit de Ministerul Muncii și Protecției Sociale. În  hotărâre se spune că de la 1 aprilie 2022 toate pensiile vor fi indexate cu 13,94%. Pe lângă procentul cu care vor fi indexate, toate pensiile vor fi și majorare cu suma fixă de 171,71 de lei, conform ZDG.

Potrivit ministrului Muncii, Marcel Spatari, documentul urmează să fie aprobat săptămâna viitoare.

„Am pregătit proiectul de hotărâre care va fi înaintat săptămâna viitoare. Vorbim de două mecanisme de creștere a pensiei. Indexarea pensiilor cu rata inflațiilor și procentul este de 13,94%, reieșind din rata inflației de la sfârșitul anului 2021. Acest coeficient se va aplica părții pensiei care nu depășește salariu mediu lunar pe economie prognozat pentru 2022 în valoare de 9900 de lei. Suplimentar, toate pensiile calculate vor fi majorate în sumă fixă de 171,71 de lei prin mecanismul de transpunere a creșterii economice în pensii”, a declarat ministrul Marcel Spatari.

La 1 aprilie 2022 pensiile pentru cetățenii Republicii Moldova urmează să fie indexate pentru prima dată după noua formulă aprobată odată cu modificările operate la 6 decembrie 2021.

Sursa: ZDG

Trăim vremuri grele și îți aducem informații vitale oră de oră. Ajută-ne să rezistăm. Fii alături de jurnalismul de calitate și noi te vom răsplăti cu cele mai noi știri!
Donează pe Patreon ca să putem continua activitatea portalului mediatic ea.md.

Distribuie articolul: