Artistul Mihai Trăistariu a fost unul din jurații români care a împărțit puncte pentru prestațiile urmărite la Eurovison Song Contest 2017. El a lăsat să se înțeleagă că regretă decizia colegilor soldată cu doar 8 puncte din partea juriului României pentru reprezentanții Republicii Moldova la Eurovision. 

La o ediție specială a TVR, dedicată concursului muzical, Mihai Trăistariu a declarat:

„Ca membru al juriului vreau să spun că am fost singurul care a pus problema Moldovei. Din start vreau să punctez că TVR -ul nu ne-a influențat în niciun fel, nici nu și-a permis, nu s-a pus în discuție să îi dăm Moldovei sau moldoveanului. Nu a existat așa ceva. Dar eu, fan al Eurovision-ului pe care îl urmăresc de atâta timp, știu că acest schimb de note de 12 e musai, este necesar, 12 cu 12. Dar vorbim și despre o piesă bună. Aici e paradoxul. A fost cea mai bună performanță a lor. Chiar mergeau în 12 lejer. Fără să le fie rușine. Eu am fost singurul din jurați care chiar a dat 12 Moldovei, alții au dat locul 2,3,5.”

Astfel a ieșit o medie de nota 8 din partea juriului din România. Iuliana Marciuc, producătorul general al Eurovision România a subliniat:

„Pe mine m-au impresionat foarte mult colegii noștri moldoveni cărora le spun încă o dată felicitări. Ilinca și Alex pot să confirme cât de aproape au fost alături de noi cu sufletul. Au fost lacrimi și în ochii lor și în ochii mei.”

Ilinca a reprezentat România la Eurovision alături de Alex Florea și nu a întârziat să aducă laude formației SunStroke Project:

„Ne-a plăcut foarte mult atitudinea lor, foarte fair play, eram în concurență și totuși s-au purtat foarte frumos. Au venit să ne ureze succes, ne-au pupat, am făcut video-uri de susținere reciprocă, am fost împreună.”

Amintim că pe rețelele sociale, cele 8 puncte, în loc de 12 din partea juriului României, a fost unul din cele mai discutate subiecte. Moldovenii s-au supărat pe jurați, iar pe unii nu i-au îmbunat nici măcar cele 12 puncte venite de la telespectatorii din România. 

Vedeți întreaga discuție despre prestația băieților din formația SunStroke Project aici: