Subiectul vaccinului copiilor este unul sensibil și foarte controversat nu doar la noi, dar și în întreaga lume. Părinții sunt confuzi și de cele mai multe ori nu știu dacă este sau nu bine de ași vaccina copilul. Principala cauză ar fi dezinformarea și frica părinților, iar de această părere este pediatrul Mihai Stratulat. 

„Eu vad 2 probleme majore în tot ce ține de capitolul vaccinării în RM.

1. Lipsa unei campanii de informare a populației, cu beneficiile vaccinării, cu reacțiile adverse care pot apărea, etc. (din păcate autoritățile au luat o poziție de idolatrizare a vaccinurilor, fără a recunoaște că există și reacții adverse, precum le au toate medicamentele din lume). Problema este că ei nu știu a comunica cu populația, abordează un limbaj total străin cetățenilor simpli, flutură cu foiți și statistici, cu care nici pe mine nu m-ar convinge.

2. Populația care nu înțelege și nu vor să înțeleagă consecințele pe termen scurt dar și pe termen lung al nevaccinării. Părinții care nu cunosc că acele reacții adverse care se întâlnesc în urma vaccinării, se întâlnesc de 10 ori mai des, în cazul în care copilul se va îmbolnăvi. Părinții care nu cunosc aceste boli, împotriva cărora se vaccinează copii, cum arată boala, cu ce se mănâncă… Părinți care caută compoziția vaccinurilor, dar care, sunt sigur, că nu vor căuta compoziția medicamentelor cu care se va trata copilul în caz de boală, important atunci va fi să scape viu.

Recunosc că curentul antivaccin câștiga teren, folosesc toate căile posibile Fb, Youtube, etc., iar autoritățile noastre folosesc doar medicii de familie și acuză părinții de iresponsabilitate.

Păi haideți să-i facem responsabili, schimbați tactică, angajați companii de PR, schimbați mesajul!

Eu sunt PROVACCIN și COPILUL MEU este VACCINAT!,” a scris medicul pe pagina sa de facebook.

Distribuie articolul: